Отидете към основна версия

939 3

Nissan забранява на собствениците на Leaf да използват бързо зареждане

  • nissan-
  • leaf-
  • сервизна акция-
  • батерия-
  • бързо зареждане

Причината е в дефект в батериите

Японският автомобилен производител обяви изтегляне на повече от 23 000 електрически превозни средства Nissan Leaf в Съединените щати. Отбелязва се, че този електрически автомобил може да се запали по време на бързо зареждане. Компанията съветва собствениците на Leaf да приемат тази сервизна акция сериозно.

Nissan откри, че батериите в някои модели Leaf 2019-2020 може да имат прекомерни литиеви отлагания в клетките на батерията. Това може да увеличи електрическото съпротивление и потенциално да причини колебания в нивото на заряда. Когато колата се зарежда бързо, повишеното електрическо съпротивление може за кратко време да нагрее батерията, увеличавайки вероятността от пожар.

Компанията казва, че собствениците на засегнатите електромобили може да забележат дим, шум или миризма на изгоряло близо до батерията по време на зареждане. Известието за изтегляне не казва дали Nissan знае за коли на клиенти, които са се запалили по време на бързо зареждане поради дефектна батерия.

Общо Nissan изтегля 23 887 автомобила. Всички автомобили, произведени с конектора за бързо зареждане CHAdeMO между 29 август 2018 година и 3 ноември 2020-а в завода на Nissan в Смирна. Говорим за версиите Leaf с мощност 40 и 60 kWh.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини