Отидете към основна версия

6 757 24

Такева: Камерите в училище са пагубни и незаконни (ВИДЕО)

  • камери-
  • учители-
  • образование

Една част от родителите гледат на учителя като на прислужник, смята председателят на СБУ

Янка Такева

"Международно изследване показва, че средната възраст на българския учител е 49-52 години. В Европа се върви към удължаване на трудовия живот, така че да не спекулираме с възрастовата структура на учителите", призова от студиото на ФАКТИ председателят на Синдиката на българските учители (СБУ) Янка Такева.

Според нея по-големият проблем е липсата на желание сред сега завършващите висше образование млади педагози да влязат в образователната система.

"Една голяма част от родителите гледат на учителя не като на учител, а като на прислужник: "Я, включете камерите в класната стая, в детската градина, да видим как се държат прислужниците с нашите деца". Когато започнат общество и родител да се бъркат в образованието, повярвайте, че идва крахът на българската образователната система", категорична бе Янка Такева.

"Камерите в класните стаи и детските градини са пагубни, не само за децата, не само за учителите. Когато учителят знае, че е наблюдаван всяка част от секундата на работното си място в класната стая, той е изкуствен, той не е истински учител, който може да предаде знанията, да възпитава с поведение и отношение. Присъствието на камерите не е законно", каза още Такева.

Защо председателят на СБУ смята, че делегираните бюджети на училищата са работили успешно само през първите две години, ще има ли край порочната практика общини да получават пари, за да закриват училища, по коя граница не са останали български училища, гледайте интервюто с Янка Такева:

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Върнаха 3000 деца в училище

    Повече от 3000 деца отново са върнати в клас, след като държавата се зае да издирва учениците, които не ходят на училище, съобщи Нова тв. Екипите с ...
    17.09.2017
    1 167
    3