Отидете към основна версия

5 872 4

Милка Христова: Мачът за Общинска банка е свирен (ВИДЕО)

  • общинска банка-
  • бул. "дондуков"-
  • обществена поръчка-
  • милка христова
Снимка: фейсбук

"Общинска банка е замислена като финансова структура, която да обслужва не само София, но и общините в страната и групата на БСП е категорично против приватизацията на Общинска банка", каза в студиото на ФАКТИ Милка Христова, зам.-председател на Столичен Общински Съвет (СОС).

"Банката е в добро финансово здраве. Кое налага тя да бъде продадена? Фактът, че докладът за приватизацията беше внесен буквално от днес за утре, не беше внесен нито от зам.-кмет, нито от г-жа Фандъкова, беше внесен от един общински съветник и то от групата на реформаторите, не на ГЕРБ, показва, че това е един горещ картоф, който непременно трябва да бъде консумиран преди Нова година.

Следващото ни възражение е за цената, която беше постигната. Според нас, тя е изключително ниска. Цената, обявена през 2008 г., когато също е правен опит за приватизация на банката, макар и при друга икономическа конюнктура, е 216 млн. лева, сега говорим за 46 млн. Победителят не е банкова структура, а фонд, зад него стои дружество, регистрирано през септември. Това дружество подава документи в КЗК и БНБ преди да е минало решението на СОС. Това не е незаконно, но буди съмнение и оставя усещане за предопределеност т.е., че мачът е свирен и победителят е ясен", коментира Христова.

Още любопитни подробности около приватизацията на Общинска банка, защо правим ремонти на ремонтите, докога ще дишаме в пъти по-мръсен въздух от нормите, гледайте във видеото:

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини