Отидете към основна версия

18 037 22

Всеки затворник може да избяга, когато пожелае (ВИДЕО)

  • затворници-
  • бягство-
  • софийски затвор

От Нова година насам нещата изглеждат като излезли извън контрол

Проблемът не е в шефовете на затворите. Проблемът е във висшето професионално и политическо ръководство. Според мен, тук трябваше да си подаде оставката зам.-министърът на правосъдието, който отговаря за затворите, защото чиста случайност е, че само в този затвор сега са избягали затворници. Всъщност условията са такива, че от всеки един затвор във всеки един момент могат да избягат всички, които пожелаят. Това заяви в студиото на ФАКТИ бившият главен секретар на МВР и експерт по сигурността проф. Николай Радулов по повод двамата въоръжени избягали затворници Радослав Колев и Владимир Стефанов.

Според преподавателя в НБУ от Нова година насам нещата изглеждат като излезли извън контрол и оставка трябва да подаде и гл. секретар на МВР.

"За повечето бягства е имало предварителна информация и никой не си е мръднал пръста. Това е сигнал, следва работа и на процесуално и на оперативно ниво. Всички, които трябва да обезпечават нашето спокойствие и да държат тези хора в затвора са неглижирали задълженията си", коментира Радулов.

Целия разговор гледайте във видеото:

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини