4 Април, 2018 14:14 6 577 11

Проговори чистачката, опитала да спре бегълците

  • затвор-
  • бягство-
  • христина александрова-
  • чистачка-
  • затворници

Христина Александрова се е опитала с викове да предупреди за бягството от Софийския затвор

Проговори чистачката, опитала да спре бегълците - 1
Снимка: БТА

След близо денонощие издирване няма и следа от двамата избягали от Централния софийски затвор. Бягството предизвика и политическа буря.

Бегълците още не са намерени, но са задържани техни близки. Сред арестуваните е и синът на Владимир Пелов – 20-годишен младеж. Задържани са и хора от неговото обкръжение. Все още не е ясно дали те имат връзка с бягството, или само се разпитват.

Хигиенистката в затвора Христина Александрова се е опитала да ги спре, когато е видяла, че бягат. Твърди, че двамата са стреляли по постовия и тя се е опитвала да предотврати това.

Мъжете са били въоръжени до зъби, с нож и пистолет, насочен срещу надзирателите. Изчезват за 15 секунди като на филм, през парадния вход. Действието се развива пред очите на съкилийниците им. Успяват да неутрализират трима надзиратели.

„Отвориха си вратата. Заплашиха с пистолет този, който е на втори пост. Той го отваря с бутон, защото умира от страх. Те са страхливи! И го видях Пелов как тичаше, вече на бариерата, и му правеше на Ради с ръка знак по-бързо да минава. И просто им виждах гърбовете. И излетя дежурният офицер с още 7-8 човека, но то всичко беше приключено. Пред 11 човека става това нещо”, разказа затворник, свидетел на бягството.

„Стреляха по постовия и аз се развиках защо стрелят по човека. Исках други хора да реагират, да видят. В страха си почти нищо не видях. Казаха ми да се махам. От уплаха нищо не видях”, разказа пред "Нова телевизия" хигиенистката Христина Александрова.

Бягството е добре планирано. Радослав Колев работил в кухнята. Предполага се, че оттам се е сдобил с нож. А Владимир си държал оръжието в килията. Колко по-рано е внесено и от кого - все още няма отговор.

Припомняме, че СДВР призовава гражданите, които разполагат с допълнителна информация за издирваните Радослав Колев и Владимир Пелов Стефанов, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

От дирекцията предупреждават гражданите да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BILL

    26 2 Отговор
    Орден за храброст трябва да дадат на жената.

    Коментиран от #11

  • 2 Будалата

    29 5 Отговор
    Големи пущиняци са това надзирателите. За пари продават и майките си. Бойко сега е момента да им избиеш от тъпите кратуни тез мераци за големи заплати. Достатъчно си докарват от обслужване на криминалния контингент.Като сервитьорите заплатата малка и от бакшиш се докарва.
  • 3 Гаро

    23 10 Отговор
    Аз пък бих му стиснал ръката на тоя с пистолета. Не защото е читав човек, а защото е пре*бал системата!
  • 4 Гост с име

    24 3 Отговор
    Хах, въоръжени до зъби с нож и пистолет. И то единият само. Ало, списвачката, имаш ли идея какво означава въоръжен до зъби, или няма значение какви ги плещиш, важното е да звучи гръмко?
  • 5 ОСТАВКИ

    15 1 Отговор
    РЕЗИЛ ОСТАВКИ
  • 6 Расулюлах

    6 2 Отговор
    На яхтата и сбогом гергино свят широк хахахах пък нека да вардят границите и летищата хахаха
  • 7 Bahti

    11 0 Отговор
    Новините са забавно шоу! Цирк в затворът за малоумни наречен България.
  • 8 Борис

    6 0 Отговор
    Да я назначат за шеф на затвора,със сигурност ще се справи по добре от сегашния.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 666

    6 0 Отговор
    ОБЯВА ОТ СОФИЙСКИ ЦЕНТРАЛЕН ЗАТВОР!!!
    ТЪРСЯТ СЕ ЧИСТАЧКИ-ХИГИЕНИСТКИ С ПРИЛИЧНИ БОЙНИ И СПРИНТЬОРСКИ УМЕНИЯ.
    МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА И ГАРАНТИРАН ЕКШЪН.
  • 11 Овен

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "BILL":

    Kакъв орден бе гей тя се напикала от страх хахахаааа...