Отидете към основна версия

19 360 34

Ченалова: Подчинените на Цацаров прокурори са вцепенени (ВИДЕО)

  • румяна ченалова-
  • съдебна система-
  • сотир цацаров-
  • прокуратура-
  • пламен георгиев-
  • кпконпи

Пламен Георгиев ще получи сериозен шамар, прогнозира бившият съдия

Прокуратурата е една мощна, репресивна машина, която може да променя съдбите на хората. Това се случва не, за да бъде приложен правилно закона, а когато някой е неудобен. Това заяви в студиото на ФАКТИ Румяна Ченалова, бивш съдия от Софийски градски съд.

"Броят на оправдателните присъди, на върнатите дела, категорично доказва колко недобра е работата на прокуратурата или колко е поръчкова работата ѝ. Защо аз заявих, че не се страхувам от Сотир Цацаров? - защото така или иначе, той е главен прокурор и неговите задължения са много по-сериозни от тези на подчинените му. Подчинените му прокурори в момента са уплашени, те са вцепенени, те изпълняват. Ето следователят Бойко Атанасов открехна вратата на този страх.

Аз познавам прокурори, които са ми споделяли за какво става въпрос в момента в прокуратурата. Който не изпълнява указанията на гл. прокурор, няма място там. По една или друга причина той ще бъде понижен, прогонен, накаран да подаде молба. Цялата система в момента е пълно единоначалие", коментира Ченалова.

Относно дейността на КПКОНПИ Румяна Ченалова посочи, че при конфликт между българското и европейското право приоритет има европейското, което е заложено в Закона за нормативните актове и в Конституцията.

"Аз си обяснявам гнева на Пламен Георгиев (председател на КПКОНПИ - бел. ред.), многократните изяви по медиите и опитите му да дискредитира българския съд със страха му, че той ще получи много сериозен шамар от съда в Люксембург, а оттам и от българския съд", каза Ченалова.

Какво е развитието по делата, които се водят срещу нея, какви са причините, поради които смята, че Бойко Борисов ще напусне властта, какво се случва с писмата до европейските институции, в които тя сигнализира за нарушаване на правото и демокрацията, кога ще се реформира съдебната система у нас, гледайте във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини