Отидете към основна версия

8 100 38

Христо Радков: Няма основание за поскъпване на данъци и застраховки (ВИДЕО)

  • гражданска отговорност-
  • данъци-
  • стари коли-
  • менса-
  • автопарк-
  • стратегия-
  • автомобили

МЕНСА пише 30-годишна стратегия за развитието на страната

Христо Радков

Много от съседните държави дават безвъзмездни субсидии между 5 и 10 000 евро за закупуване на нов автомобил. Ето един начин да се поднови автопарка у нас. В Румъния дават 10 000 евро за закупуване на нов електромобил. Това каза в студиото на ФАКТИ председателят на Българското обединение на шофьорите и на МЕНСА Христо Радков.

Коментарът му бе повод предлаганото повишаване на данъците за най-старите коли, което според него не е най-доброто решение.

"Не виждаме основание и за поскъпване на застраховка "Гражданска отговорност". Пътна полиция излиза с резултатите, че аварийността по пътищата е намаляла, жертвите са намалели, което означава, че и обезщетенията, които се изплащат също са намалели", коментира Радков.

"От два месеца членове на МЕНСА в България сме се заели да напишем стратегия за развитието на държавата. Тя ще е подробна в 30-годишен план и насочваща в още 20-годишен план. Откакто дойде демокрацията у нас, условно казано, защото не сме я усетили, България се развива без план. Така няма и стабилност в самото население. Точно това предизвиква големия демографски срив и преселение извън страната", съобщи Радков пред ФАКТИ.

Когато е готова стратегията, ще бъде представена на парламентарно представените партии, но и на тези, които са преминали 1% на последните избори и има възможност да бъдат в бъдещото управление на страната.

Целия разговор с Христо Радков гледайте във видеото:

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини