Отидете към основна версия

30 546 86

Румен Петков пред ФАКТИ: Борисов се изплю в лицето на перничани

  • румен петков-
  • абв-
  • факти-
  • лили маринкова-
  • бойко борисов-
  • перничани

''Той не отиде на дебата в парламента, той показа, че за него този парламент е някаква шайка досадници. В същия момент той се видя с агитката на Левски'', заяви пред медията ни лидерът на АБВ

Снимка: ФАКТИ

''Не съм чел материала, в който се твърди, че България се доминира от руските интереси. Ако има такъв материал... да го видя, защото какво означава България се доминира от руските интереси? Ние дадохме на Съединените щати 2 млрд. за самолети, които ще получим някога, някак си. Това е тотален слугинаж на чужд интерес, той е американски, не е руски. Аз не мисля, че там има мисъл, там има слугинаж и продажност. Там няма мисъл. Ако има мисъл - ще помислим за българския национален интерес, в тази сделка такъв няма'', това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ лидерът на ПП АБВ Румен Петков.

''Второ, как да коментираме факта, че имаме два реактора и си ги държим под найлоните в продължение на години? Как да коментираме факта, че когато ние обяснявахме, че изграждането на ядрената централа, ние от АБВ, няма алтернатива? Днес гледаме зеления пакет на новия председател на Европейската комисия и виждаме какво ни очаква. Ние сме изправени пред сериозна енергийна криза, ако не изградим по най-бързия начин двата реактора. И трето, когато преди 5-6 години, ние от АБВ предупредихме, че ако не изградим ''Южен Поток'' тогава, ще получаваме руска газ от Турция, Радан Кънев, Иван Костов, Мартин Димитров, всякакви такива крупни анализатори казваха, че това няма да стане. Има 300 млн. лева, които ние с вашата аудитория тази година губим от транзитни такси. И някой да излезе да каже, че имаме зависимост от Русия, това е глуповато, в добрия случай. Този дует Станишев-Борисов причини огромни щети на България. Невероятни щети в енергетиката'', каза бившият вътрешен министър в правителството на ''Тройната коалиция''.

''В момента Борисов държи един престъпник начело на ''Булгаргаз'', който осигурява на нас да си купуваме два пъти по-скъпа газ от тази цена, която плаща Украйна. Не знам дали разбираме за какво става дума? Аз казвам, че тези хора съсипват българската икономика, защото всеки чуждестранен инвеститор ще види, че много по-евтино ще му бъде навсякъде в Европейския съюз, с изключение на България.

Тръбата трябва да се строи по най-бързия начин, въпреки всички забавяния. Борисов със зоологически ентусиазъм излъга преди една година, точно преди една година, че на 31 декември миналата година тръбопроводът през България ще бъде готов. Сега лъже, че ще бъде готов май. И май няма да бъде готов'', допълни Румен Петков.

''Ние искаме българският народ да разбере, че това управление е престъпно за интереса на гражданина. Понеже говорим за вота, Борисов се изплю в лицето на перничани. Той не отиде на дебата в парламента, той показа, че за него този парламент е някаква шайка досадници. В същия момент той се видя с агитката на Левски. Аз искам да има силен Левски, искам да има силен ЦСКА. Това е простащина в такава степен, на която е способен само той'', заяви Румен Петков запитан от Лили Маринкова за проведените консултации с парламентарната група на БСП по повод вота на недоверие срещу настоящото българско правителство.

Не бе подмината и темата с искането на главния прокурор Иван Гешев за тълкуване на имунитета на президента Румен Радев: ''Това е в правомощията на прокурора. Друг е въпросът за подхода, защото Конституционният съд казва, че да се иска това действие по чл. 103 от конституцията, да се свали имунитета, 2/3 от народното представителство да поискат импийчмънт, или да се повдигне обвинение срещу действащия президент, трябва да има конкретен факт. Второ, това действие на Гешев, постигна досега, за няма и 24 часа, два ефекта.Някой да говори за законопроекта на г-жа Менда Стоянова, с който може да срине валутния борд? И с който може да съсипе банките и финансите на държавата? Не.'', заяви председателят на АБВ.

Целия разговор вижте във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 67 гласа.

Свързани новини