Отидете към основна версия

15 478 156

Росен Миленов пред ФАКТИ: Хората се срамуват от мутрата Бойко Борисов

  • росен миленов-
  • бойко борисов-
  • иван гешев-
  • протести-
  • делян пеевски

''Главният прокурор Гешев е на ръчно управление при Делян Пеевски'', смята Миленов

Снимка: ФАКТИ

''Доволен съм, че младите хора са на улицата. Защото, както казахте предишният път, въпреки това, което се случваше от страна на правителството и цялата власт - прокуратура, правителство, които се управляват от мутрите, хората не реагираха. Но сега българите, които мислят, които милеят за България, и които не искат да се срамуват най-вече от премиера Борисов, са навън. Този протест, за разлика от всички други назад във времето през десетилетията, не е нито политически, не е да обслужва някакви интереси, този протест е на гражданите срещу мутрите, срещу престъпниците, които са във властта''. Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ бившият служител на ДАНС, а днес граждански активист с постоянно присъствие на протестите срещу властта - Росен Миленов.

''Да, различни партии може би се опитват да го яхнат (б.р. протеста), различни граждански сдружения, всеки иска да извлече дивидент с оглед предстоящите избори. Но хората не излизат там заради партиите, гражданските сдружения, или заради някой, те излизат заради себе си. Бяха подчертали, че протестът е морален, че те не могат да търпят, срамуват се, особено българите в чужбина, които излизат пред посолствата, се срамуват от тези, които са на власт. Срамуват се от Борисов, от мутрата Борисов. Те не могат да приемат, че този човек ги представлява в голямото цивилизовано семейство - Европейския съюз.

Протестът е спонтанен. Сутринта, допреди половин час бях в София Тех Парк. За съжаление. грозни сцени. Ние скандирахме това, което искаме, нашите цели са ясни, само Борисов не ги разбира - оставката на Борисов и оставката на Гешев. А какво получихме? Саморазправа, физическа саморазправа. Като нямат доводи, с които да ни оборят, тръгнаха да се саморазправят. Няколко човека бяха повалени на земята, срещу мен тръгна 60-годишен мъж.  Как да реагирам? Бягах назад, няма друго какво да направя. Имаше организирана групичка от млади момчета с черни тениски, по мутренски, мутрите се обличат с черно облекло, и на нашите призиви за ''оставка'', ''мутрите вън'', ''мафията вън'', те реагираха с физическа саморазправа. Счупиха няколко телефона. Моят телефон се опитаха да го дръпнат, защото правех видео на живо във Фейсбук, аз просто го скрих. Те тръгнаха с удари, грозна сцена. Лидерът им е такъв - мутра, и те по същия начин, по мутренски се държат'', разказа гражданският активист за случилото се около София Тех Парк днес.

Според Миленов с днешното мероприятие Борисов се стреми към печелене на време. ''Идеята от началото на година беше да отстранят единствения му конкурент за президентските избори (предстоящите през есента на 2021 г.), т.е. президента Радев. Заради това прокуратурата бе насочена към Президентството, за да се ударят най-силните му фигури (б.р. на Румен Радев) като секретаря му по правни въпроси - Пламен Узунов, и с това да му се отвори пътят (б.р. на премиера Бойко Борисов) ''заслужено'' към последния пост, който не е заемал в държавата - президентският. Но не си направиха правилно сметките, защото то беше по мутренски, всичко беше по мутренски. Действието на главния прокурор Иван Гешев беше, правителството действаше по мутренски, и това вече преля чашата, защото все пак има някаква държава тук. Хората търпяха, търпяха, затова се ядосвах миналият път, защото всичко това се случваше от началото на годината, но сега младите хора, 60, 70% на протеста са млади хора, които се срамуват от тези, които са в управлението, и най-вече от премиера Бойко Борисов'', каза той.

''Печели време, защото сега вече има друг проблем, той се страхува от реваншизъм при едно служебно правителство. Когато се правят избори в рамките на едно служебно правителство, властовият ресурс, т.е. полиция, данъчни органи, организацията на самите избори, няма да работи за ГЕРБ, а ще работи срещу ГЕРБ. А това какво означава? Че ГЕРБ ще бъде разгромен на изборите и няма да има такова мнозинство, с което може да се договаря в следващия парламент. Борисов е изключително страхлив човек, винаги сме го коментирали'', заяви още Росен Миленов

Какво е накарало Борисов да мисли за оставка, попита Лили Маринкова своя гост, а той отговори така: ''Улицата. Той вижда, че хората не се предават. Защото това са млади хора, не са контролирани хора, не са зависими хора, а са хора, които учат в чужбина, хора, които са живяли в чужбина. На улицата има много хора, които са се върнали от чужбина и са видяли каква е демокрацията там, видяли са, че има правила.''

''Борисов е готов да жертва всички, за да спаси себе си. Цялата партия е еднолично търговско дружество, с пачките, при него се събира всичко и той раздава след това, купува си влияние, купува си поддръжници. Но няма да му се получи, образът ''Борисов'' вече е омръзнал на хората, Борисов вече не е месията. За съжаление, 20 години трябваха, за да прозрат българите, че зад този образ се крие един престъпник. Нищо друго'', продължи с анализа си бившият служител на ДАНС.

''За съжаление, отзад вървят другите договорки, но те нямат да успеят. В началото на годината, януари месец като гостувах тук, казах за отбор А и отбор Б. Те са динамични и се прегрупират. Сега отбор Б започва да става сплотен, това са всичките, които са изгнаници - Цветан Василев, Васил Божков. Васил Божков, който днес се прави на борец за справедливост, една седмица преди да отлети посещаваше Делян Пеевски, за да се договорят. Само че след това идваше Кирил Домусчиев и фактически той го прецака и натири. Главният прокурор Гешев е на ръчно управление при Делян Пеевски и затова всичките ходят при Пеевски, за да може той да преразпределя територии. Домусчиев просто искаше бизнеса на Васил Божков, защото Васил Божков, който има пари, започна да спонсорира конкуренти на това правителство, на това управляващо мнозинство. Знае се, че политиката в България се прави с пари - и който извади повече милиони, той печели съответно на избори. Но няма да им се получи, на никой няма да се получи'', вярва активният на протестите гражданин.

Той е категоричен, че на протестите срещу правителството и Гешев няма платени от Васил Божков хора.

''Сега  мутрите, освен да бъдат свалени, трябва да бъдат и съдени. Тук е вече ролята на Гешев, който също ще си отиде, защото той няма да си позволи да ги осъди. Ако Гешев задържи тези персони, може би обществото ще почувства справедливостта. Но Гешев предполагам, че това няма да го направи, защото той е назначен от тази престъпна клика, от милиардите откраднати, един борд, икономически, от 10-15 млрд., преди неговото назначаване застана зад него и той беше назначен за главен прокурор, за да разчиства сметки по мутренски'', смята Росен Миленов.

Гражданският активист Миленов е категоричен, че Цветан Цветанов не може да бъде никакъв политически фактор.

Той заяви, че Борисов е премиер три мандата, защото е купил всичко, каквото може, и е останала една малка критична маса, която не може да му се противопостави. ''Най-лошото е, че го пазят и продължават да го пазят от чужбина - ЕС, САЩ. Могат да се решат нещата за пет минути като потвърдят онова, което излиза в България, че Борисов е корумпиран и цялата клика около него е корумпирана'', добави Росен Миленов.

Бившият служител на ДАНС смята, че проверката на записите с Борисов, която прокуратурата заяви, че ще направи, е ''прах в очите на хората''. Той добави, че записите, които излизат с премиера, са отмъщение към него от страна на Цветан Цветанов и Валентин Златев 

Целия разговор можете да изгледате във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 81 гласа.

Свързани новини