Отидете към основна версия

45 188 148

Копринка Червенкова пред ФАКТИ: Христо Иванов трябва да бъде пазен от обществото

  • копринка червенкова-
  • христо иванов-
  • ламбовски-
  • маджо-
  • бойко борисов-
  • конференция-
  • герб

''Последният човек, който може да бъде обвиняван във връзка с тази групировка, със сикаджиите, е Христо Иванов'', категорична бе журналистката

Снимка: ФАКТИ

''Вече всичко ни е последни дни. Аз като гледам този протест, вече колко време трае, и той все ми е последен ден, така ми стои. Аз се изтощих. Аз не знам за протеста, но много много се надявам да не се изтощи, защото е страшно важно да не се изтощи. Аз се изтощих да чакам. Надявам се, че тези хора, които са по улицата, които са на Орлов мост и пред президентството, и не знам къде е третото им място вече, дали е на Дондуков, дали е някъде другаде, ще имат търпение. Аз съм вече жена на възраст и е обяснимо да нямам толкова търпение. Плюс това, от 1989 г., даже отпреди това, толкова такива протести съм видяла и толкова много съм се надявала да се случат разни важни неща, и все се е оказвало, че не се случват важните неща, че наистина започвам да се уморявам''. Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ журналистката Копринка Червенкова.

Лили Маринкова изрази опасение, че хората може да бъдат обезверени и че обществото ще бъде умъртвено два пъти повече, ако бъдат разочаровани всички, които се стремят към промяна. ''Може би трябва да се подготвим за един такъв вид разочарование. Но пък, както казва моята приятелка Мира Тодорова, това е също важно - това разочарование, това е един важен урок, който ние ще преминем. На мен вече ми е много късно за уроци, но тези хора, които са там по улицата, може би трябва да минат през един такъв урок'', коментира Червенкова опасенията на водещата.

''Знаете ли аз какво си мисля и защо исках днес да си говоря с вас, аз виждам поредния враг, който беше посочен от тези медии, за които вие споменахте в началото и които мислите, че ще се обърнат, може би ще се обърнат, а може и да не се обърнат, зависи доколко ще ги оставят на яслата и доколко има такива сегменти в обществото, които ще им осигурят тази ясла, защото винаги има нужда от такъв тип медия. Цялата битка, която се провежда срещу Христо Иванов и срещу това недоразумение Ламбоски, което изтърва някаква реплика за Маджо, всичко това е подето веднага с истерична радост в тази медия (б.р. визира сайта ПИК). Днес Борисов се изказа като че ли ние всички сме забравили, че Борисов е от котилото на въпросния Маджо, от котилото на СИК. Какво мисли той? Че ние сме идиоти? Че сме паднали от Мичуринска ягода? Нали знаете какво Мичуринска ягода? Двуметрова ягода'', коментира журналистката.

''Последният човек, който може да бъде обвиняван във връзка с тази групировка, със сикаджиите, е Христо Иванов. Тази подхвърлена реплика от онзи човек Ламбовски, който, аз не мога да разбера как той се оказа в третата серия на ''Джудженцата'', какво той прави, как е получил тези пари, как така изведнъж някакъв половин милион минава през него, така между другото минава, и някой му ги взима. Аз не разбирам цялата тази работа, тук има нещо, а може и да няма, не знам. Така или иначе, това е една абсолютна случайност, но това е така подето от тези медии, че утре ще ми съобщят, че Христо си е легнал с Маджо. И да ви кажа голяма част от населението може и да повярва. Няма да се изненадам.

В момента даже нещастният президент Радев е избутан настрани. Там стои дежурната атака срещу него, както стои и дежурната атака срещу Корнелия Нинова, защото там трябва да се поддържа огънят на нейните врагове. А тук враг номер 1 е Христо, което означава, че той е припознат като важен играч на този политически терен и той наистина е много важен играч. Битката срещу Христо в момента е отвратителна. Но там има и още една по-перфидна битка срещу него, тя е уж за него, но в крайна сметка е срещу него. Има една теза в момента, един от говорителите на тази теза е моят приятел Андрей Райчев. Той го обяви за десен, Христо бил десен. Абе, какъв десен? Глупости. Трябва да ви кажа, че, откакто умря Стефан Савов, в България градско дясно няма. Има едно селско дясно, което е полунационалистическо, полуконсервативно, ама в най-лошия, в селския вариант консерватизъм. Но това не е дясно, за което всъщност се опитва да ми говори не само Райчев, но и разни други хора. Христо го набутват в терена на дясното, защото по този начин се разчиства теренът на Борисов в средата. И тук Борисов може спокойно да си стои в средата, някак си му се създава друг тип комфорт, идеологически комфорт. А най-не идеологическия човек в нашата държава е Борисов. Няма по не идеологически човек от него. Няма мисъл за идеология'', заяви още Копринка Червенкова. 

''Аз сега си мисля, като ги гледах тези нещастници, които той ги беше събрал в Техно парка в жегата (б.р. визира Бойко Борисов и конференцията на ГЕРБ отпреди дни), 12 ч., как може, това е просто издевателство над хората. Събрал ги беше да им говори глупости, да им говори доноси - какъв бил Христо Иванов, кой го довел при него, как хубаво си живеел Слави Минеков, какъв бил този от БОЕЦ. То е безобразна работа. Затова мисля, че е много важно да минем през избори, да видим тези хора наистина ли са абсолютно погубени за обществото, този милион, и вече тях трябва да ги отпишем. Или те ще си дадат сметка какъв срам е било за тях, че 20 години ни управлява това нещо. Аз мисля, че тези хора първо може би трябва да се засрамят от това, което видяха там. Нещото, което ме обнадежди в някакъв смисъл беше, че нямаше френетични аплаузи на глупостите, които говореше Борисов, нямаше някаква изключителна радост от тази аудитория. Аз мисля, че той най-малко мисли за тези хора. Той никога не е мислил за никакви хора, освен за себе си. Никога. Тези хора обаче, те видяха снимки, видяха клип, слушаха записи, трябва да си дадат сметка какво е техният вожд. Някакъв срам трябва да има, първичен, да се събуди в тези хора. Ако не се събуди, просто тази аудитория трябва да се отпише и точка. Тази партия ми прилича (б.р. визира ГЕРБ) на комунистическата партия в последните години, тя беше изцяло клиентелистка, изцяло. Затова БСП толкова години печелеха избори, затова те първите избори спечелиха, което беше шок след онзи огромен митинг, който беше до хотела горе. Това е, клиентела'', добави тя.

''Всичко ми напомня 1990 г., 1991 г.  Не е 2013 г., не е 1997 г., това е началото. Трябва наистина нещо да направим, за да съхраним здравото, което ражда това начало. За да кажем нещо здраво и качествено това начало ражда в лицето на Христо Иванов. Най-после се ражда, или се явява един човек, който е грамотен, който знае за какво става дума, който е идеологически подготвен, и който е административно наясно с държавата. Този човек трябва да бъде пазен. Трябва да бъде пазен не само от най-близките му хора, които са в партията му и т.н., той трябва да бъде пазен от обществото, защото този човек в края на краищата ще даде шанс на това общество да не се срамува, от себе си да не се срамува'', категорична бе Червенкова.

На финала на участието си Копринка Червенкова заяви, че не вярва, че Бойко Борисов ще подаде оставка.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 114 гласа.

Свързани новини