Last news in Fakti

22 Декември, 2020 19:50 11 502 44

Копринка Червенкова пред ФАКТИ: СOVID вече е една религия

  • копринка червенкова-
  • covid-19-
  • събития-
  • дсп-
  • борисов-
  • коронавирус

"Аз виждам, че тези хора, които са подвластни на паниката, се опитват по някакъв начин вътрешно да канализират този си страх, те не могат да се справя с него, но те го трансформират и го превърнаха в религия", каза Червенкова

Копринка Червенкова пред ФАКТИ: СOVID вече е една религия - 1
Снимка: ФАКТИ

"Aз си мисля, че все пак централният казус на годината е т. нар. пандемия, която не зная дали е пандемия, може би е само епидемия, но така или иначе човечеството се занимава с нея. Всичко останало около тази пандемия са колатерални щети за някой, за други победи колатерални победи. Тук влизат американските избори, които са много важни за цялото човечество. При всички случаи има страничен ефект след COVID. Тук влиза и нашата малка локална драма, която е свързана с министър-председателя, с всичките т. нар. разследвания, които до нищо не доведоха. Тук влизат и нашите протести още. Това са едни странични ефекти от голямото, което се стовари върху човечеството".

Това каза Копринка Червенкова пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ.

"Погледнах във вашия архив кога сме си говорили за вируса и се оказа, че сме говорили през март тази година. Март вече тъкмо бяха направили КПП-тата, вече бяха затворили държавата, два пъти дневно се явяваше този генерал, който броеше болните и умрелите. Човечеството - аз тук наблюдавам българското човечество, започна да изпада в паника. Тогава ние сме говорили за това, че е много важно хората да не бъдат плашени, хората да бъдат пощадени, защото те са крайно изнежени. Това е едно изнежено човечество, особено европейската и англосаксонската му част. Това са едни разглезени хора, които не са свикнали да се борят с тежки препятствия.

Изведнъж това им дойде на главата, те не можаха да осъзнаят какво е, но първото нещо, което направиха, е да се уплашат. Тогава даже аз съм казала нещо, което сега си давам сметка колко е илюзорно и колко е невъзможно. Казала съм, че е хубаво хората да бъдат щадени от медиите, от този генерал, който седи и брои умрелите всеки ден, от целия т. нар. щаб, който също се занимава с това да инжектира страх в населението и призовавах да има повече толерантност към човешката слабост и към човешкият страх.

И се оказа, че това не е страх, това е ужас някакъв, който цари - не само в България, в целия свят. Вчера имах един много смешен случай. Отивам да изпращам някаква пратка и има опашка. Разбира се, тази опашка много чинно стои там разделена с метри, всичките са с маски. Аз, без да вярвам в необходимостта от маските, нося маска, защото уважавам човешките страхове. И се приближавам до витрината, за да прочета там някаква цена, която след малко ще се наложи да платя за това нещо, което ще изпратя. До мен стоеше едно момиче. Оказа се, че съм нарушила тези метри, които трябва да ни делят. Тя скочи като ужилена, тя скочи чак до средата на улицата. Аз видях ужас в нейните очи. Разбирате ли, това е, това е много страшно. Мозъците на хората вече са на пихтия", каза още Червенкова.

"Аз виждам, че тези хора, които са подвластни на паниката, се опитват по някакъв начин вътрешно да канализират този си страх, те не могат да се справя с него, но те го трансформират и го превърнаха в религия. СOVID вече е една религия, маските са атрибутите на религията, ръкавиците също са атрибути на религията" , коментира Червенкова. "Те си мислят, че по този начин, като обслужват тази религия, те се справят със страховете си. Нищо подобно - не се справят, никак не се справят", допълни тя.

"За мен това е това е страшното - тая пихтия, която е в главите на хората", категорична беше. По-страшно от икономическите загуби, от парализата на живота, от огромните опашки на контролно-пропускателните пунктове, от новия щам на коронавируса.

"Аз не искам да накърня чувствата на хората. Виждам, че вече става дума за чувства, виждам, че те се обиждат, когато някой се усъмни в наличието и в това, което извършва този вирус. Те гледат на този вирус вече като на някакъв жив организъм. Това е лудост, ама лудост! Не зная тази пихтия, която е в главите им, как отново ще се превърне в мозъчни клетки, които да могат да преценяват, разсъждават, да извършват някакви разумни действия", смята Червенкова.

"Мисля, че не са особено основателни обвиненията към правителството, че нищо не било направило. Правителството след летните протести беше натикано в кюшето. Хич не му беше до каквито и да било реформи или мерки, които да взима. Плюс това, то вече смяташе, че въпросът вече е решен с този вирус", коментира също тя.

"Смъртността, убедена съм, не е резултат на вируса. Аз още тогава, когато сме си говорили през март с Вас, съм казала и съм убедена, че съм права, че това е едно нещо, което отключва всички болести, които ние носим в нашия организъм. За част от тях знаем, за друга не знаем", каза още тя и допълни: "Намираме се в това състояние, защото хората години наред се занимавали здравето си - занемарено здраве поради липса на възможност то да бъде обгрижвано. Това е цялата работа. Това е големият удар срещу здравната система", коментира Червенкова.

"На фона на тази паника от вируса, сега има страшна съпротива срещу ваксините. Като тая работа, има няколко елемента, които не зная доколко масата от населението е наясно с тях. Да кажем, тези ваксини би трябвало да минат през три фази. Първата фаза е т. нар. химическа фаза, в която се разбира доколко организмът е в състояние да изгради антитела, доколко химически е ефикасен организмът, за да може да реагира, след като се сложи ваксината. Втората фаза е фазата, в която се търсят страничните ефекти - дали има, дали са страшни, дали не са страшни. Третата най-важна фаза, това е фазата, в която се открива взаимоотношението между ефикасност и риск. (...) Китайците въобще са я елиминирали, те са я махнали - движат по първите две, и пуснаха тяхната ваксина. Другите - европейските и американските ваксини, те са някъде в началото на тази трета фаза, но тя е силно редуцирана. Това не може да не създава притеснение у хората, които може да не ги знаят в подробности тия работи, но се питат: "Абе, как 35 години се опитват да създадат ваксина срещу СПИН и няма такава ваксина, тук за шест месеца направиха тази ваксина?". Това създава страхове", каза тя.

Лили Маринкова насочи разговора към протестите срещу правителството на Бойко Борисов, към отворените писма на интелектуалци и творци. Всичко това Червенкова коментира: "Той (б.р. Борисов) се успокои, но това е едно фалшиво спокойствие. Аз съм сигурна, че той не е сигурен в това, което ще му се случи. Той даже си мисля, че вече знае, че неговата политическа кариера се движи към финала си. Важното е този финал да не бъде драматично опасен за него - това е нещото, което в момента го интересува. Затова той трябва да добута до края на мандата, затова трябва да се яви на едни следващи избори, затова може би трябва да получи имунитет като депутат или нещо такова, което да го охранява, затова трябва да се разбере с разни хора да не го пипат, да не го закачат. Той има нужда от време. Това време го получи. По една или по друга причина го получи, какво да правим - това е положението. Да видим как, до колко ще може да го употреби".

На въпроса доколко следващото управление би било съгласно на компромис към Борисов, Червенкова отговори: "Мисля, че част от тях ще бъдат съгласи на такъв компромис. При всички случаи турците ще бъдат съгласни на такъв компромис. При социалистите е по-сложно, но в едни определени обстоятелства също може да се стигне до едни гаранции, защото, давайки гаранция на Борисов, те дават гаранция и на себе си - на следващия, който се управлява държавата примерно".

"Положителният момент би бил до мига, до който се елиминира възможността ГЕРБ - аз не говоря за Борисов, говоря за ГЕРБ, отново да управлява". Това каза Червенкова по повод това дали би могло да се получи нещо позитивно, ако всички протестиращи се обединят. Тя обясни, че има хора, които смятат, че в ръководството на ГЕРБ е проблемът и говорят за иначе "добри хора" в партията.

"Аз мислех, че тези добри хора са вече разядени от корупция, от всякакви такъв тип изкушения и всичко това трябва да бъде махнато от властта, да бъде изчистено от властта. Тука Христо Иванов е прав, когато говори, че всичките регулаторни органи трябва да бъдат разчистени. Това е много, много тежка работа. Така че, те ако се съберат, а както виждаме те няма да се съберат, може би по-категорично ще избутат ГЕРБ от политическия терен, но не могат докрай да го избутат. Както 90-та година, спомняте си колко време трябваше да мине - да мине зимата на Жан Виденов, за да бъде избута на БСП от политическия терен, да бъде набутана в кюшето и имаха някъде 40 депутати. Срамна работа. Сега ще бъде трудно", коментира тя.

Разговорът премина към последната конференцията на ДПС. "Любопитно е това, което стана на тяхната национална конференция. Кой ли не се упражни да се изказва по въпроса, какво ли не се видя - до намесва в национална сигурност, въобще такива глупости. Няма такова нещо. Турците просто си решават собствен вътрешен проблем. Мисля си, че Доган вече е отместен, че той не е сигурен, не е фактор. (...) Там има нещо, което ме кара да мисля, че той е отместен, защото заедно с него беше отместен и Пеевски", каза Червенкова.

На въпроса дали се води състезание за наследяване на Доган, Червенкова отговори: "Мисля, че вече е спечелено състезанието за наследството. Наследството се спечели от едно друго поколение - по-младо, и само от турци. Мисля, че тези български кърлежи, които се бяха впили в тялото на тая партия (б.р. ДПС) и смучеха какво ли не от тях, те в момента ги чистят".

"Доган, доколкото е възможно, ще бъде държан прав и показван като образ по разни медии - като образ. Забележете, че неговото слово беше прочетено. Той не го изчете сам. Той е много важен за този техния електорат - малко като Сталин, нещо такова има, ще го пазят, ще го показват, ще обясняват колко е велик почетният председател, всяка втора дума ще им бъде това, а техните игри вече са други. Те извикаха Ердоган, за да могат да съобщят, че ситуацията е различна. Когато Доган беше в силата си, никакъв допуск нямаше на Ердоган до България", смята Червенкова.

"Тук всички почнаха да повтарят едни и същи клишета, защото те са удобни клишета. Някак не е удобно да се каже, че Доган е аут. Просто не е удобно, а на мен не ми пука и аз го казвам, защото виждам, че е аут", каза тя в края на разговора.

Целия разговор на Лили Маринкова с Копринка Червенкова можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Covid-19

    35 4 Отговор
    Вмомента в българия се използва за недобри практики, вкл корупционни. де да видим докъде ще стигнем и колко ще можем да налапаме през бизнеса с извънредното положение във всички сфери .само да не се задавим или о рем може и двете
  • 2 проф.Мутантски

    39 7 Отговор
    Как още е жива ?!Смее да твърди ,че царя е гол !
  • 3 Behemoth

    20 9 Отговор
    И ТИКВАТА проста е нейният пророк!
  • 4 Мисъл

    20 40 Отговор
    Изключена от БКП, но си е останала комунистка!
  • 5 Просветен илюминат

    20 8 Отговор
    Ковид е вече неизменна част от човешкото съзнание.
  • 6 Гост

    31 54 Отговор
    Всеки има право на мнение, но другарката Червенкова,ще се усети, когато се сблъска сиректно с вируса или недай си Боже да загуби близък човек, тогава ще я питам, какво е"религия"??? Не трябва да изпадаме в паника, но трябва да имаме едно на ум!

    Коментиран от #19

  • 7 бойку шкафа

    12 6 Отговор
    Аз съм религията...И икона с моя образ ще пусна...
  • 8 Еразъм

    37 3 Отговор
    Не! Не е религия, идиотизъм е!
  • 9 Миризлив пор

    10 23 Отговор
    Тая другарка не знам коя е. На фона на почти пълното затваряне което удрят западните стари демокрации започвам да се притеснявам. Тук като гледам има къде да се яде и пие, сгодните женици никой не ги е спрял нито по занаят нито по време. Ако беше само тук ок ама и на запад да са изтрещели?
  • 10 Анонимен

    7 7 Отговор
    Копринке, доган знае ли какви ги говориш. Той е нашия Бог, нашият закрилник и религия. Едно си знае баба, едно си бае. Ердоган каза на туржите.. За моят приятел бб. Нашите проблеми са, да не си загубим работата. Че много народ огладня по света. Останаха без работа и напират. Като ги намаш и идва стрес, отчаянието, без семейства, деца, а ще продължи 2-3 години. Бб няма кой да го пипне. Хората си го харесват, не всички де. Точка.

    Коментиран от #21

  • 11 Вервайте

    13 5 Отговор
    Не ваксинохулствайте и ще бъдете спасени!
  • 12 Краят

    6 3 Отговор
    На Светът трябваше да се случи през 2000 та година ,но Маите са сбъркали календарът с някакви 20 години иначе всичко си е точно и Нострадамус е прав
  • 13 Wtf???

    6 10 Отговор
    Първо коя е копринка и второ кои са факти??? 😂😂😂
    Пълна пародия тая държава
  • 14 БАЩИЦАТА...... КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    2 7 Отговор
    ЗАТВАРЯЙ НАПЪЛНО....ВСИЧКО В ДЪРЖАВАТА....ДРУГАРИ ИЗПЪЛНЯВАЙТЕ ЗАПОВЕДИТЕ НА ПОБЕДИТЕЛЯ
  • 15 Наглост

    6 6 Отговор
    Да вдигнем тогава една две КОВИД ЦЪРКВИ. Що за безумие.....

    Коментиран от #27, #29

  • 16 дада

    6 2 Отговор
    Искам само да питам, как се казваха тия рибки по морето дето си потапяш краката в аквариум и ти ядат кожата? Викам да си развъждам у нас такива в некой леген, че краката ми са целите в мазоли. С какво се хранят освен кожа, искат ли кислород, алкалност, киселинност и пр. глупости, ако има разбирачи по аквариумите да споделят?
  • 17 Рошко

    20 1 Отговор
    Психологията прави чудеса, а това си е масова психоза, световна психоза за власт имащите
  • 18 Брат

    21 5 Отговор
    Не знам коя е тази Копринка, ама е много - мно-о-ого права. Евала, че има смелостта да го каже
  • 19 Рошко

    8 4 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Ти и ти твоите близки ще живеете вечно

    Коментиран от #34, #41

  • 20 111

    14 2 Отговор
    Не е религия, а секта на Глобалистите призоваваща за самоубийатво с "ваксина".
  • 21 Хаджи Хаджи Българин

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    С парите, които ББ похарчи, и то взети като заем, можеха да се открият 100хил работни места! Но той строи натовски транспортни коридори и " сплотява" православните християни на Балканите, за война срещу матушка Русия! Не забравяйте ролята на М Горбачов в началото на този процес!
  • 22 Голем смех

    5 1 Отговор
    Поне ще се отарвът от религията. Това ще им даде по-смислени цели. Липсата на мозък няма да личи.
  • 23 jorj

    5 2 Отговор
    България е богата на Тутанкамонки.
  • 24 Баце

    3 0 Отговор
    Еймин!
  • 25 без име

    3 0 Отговор
    Невъзможно е нещо което ЛИПСВА, да стане на пихтия....
  • 26 Анонимен

    8 1 Отговор
    Турците не са ни виновни. Виновни сте, че свалихте живков от власт. Окрадохте всичко. Не че не се е крало и тогава, но за 30 години в бедна ми България, кой може да има замъци по света, яхти, самолети частни. Всичко от отрудения народ и на минимална. Знаем ви хладилниците пълни от рушвети. Не е падарин да ви следи по села и провинции. Чорбаджии. Изедници. Много хора ще си отидат от безпаричие. 30 години. Човека е като камък издръжлив. Старите го казваха хора и умряха костов, царя.. Посегна герб на децата.. Като искаш да отмъстиш. Остави го 10 години без работа.. Иво христов, професора ме кефи, нищо, че е червен. Копринка е слънчогледпартия.
  • 27 На практка

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Наглост":

    ги има. Кръщенетата почват след 1 ян. безплатно и доброволно (засега).
  • 28 111

    0 1 Отговор
    Щом историка от село завършил селският университет, да му повярваме, бкпгерб, сега не бил.. България се очаквало да стане 4 млн. По мои изчисления, щом ще продълби две три години пандемията, колко трябва да загинат..?!?? Или кой кво му е на устата, като валери симонов, тук ще останем малко, но качествен народ ще сме ха бакалъм....
  • 29 И другите

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Наглост":

    атрибути са налице.Ежедневни проповеди.И проповедници не липсват. Малко калпазани повечето ,ама засега такива има.
  • 30 8349р898р

    5 1 Отговор
    Пихтията в мозъците им, нигода няма да се превърне в мозчъни клетки. Свободният до някъде свят си отиде вече. Време е за средоновековие от което няма да има излизане! Няма да има РЕНЕСАНС никога повече. Куколоводите си подредиха нещата тоя път.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Анонимен

    2 6 Отговор
    Името й подхожда, червена роза, бкп, дс
  • 33 Седесарят.

    0 4 Отговор
    За непросветения , неукия , не мижещия,НЯМА МИЛОСТ.,,
  • 34 тошко

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Рошко":

    Няма ще умрът от глупост
  • 35 Сатъра

    5 0 Отговор
    Абе защо всеки бяга от основната истина ,
    че трябва сатър за мутрите и бейовете
    ....
    Избори , вотове , компромати - отрежи им патките на Мутрьо , Джолан и ортаците им ....и тва си е чиста работа
  • 36 Тиквуций

    3 2 Отговор
    От кой стар гардероб извадихте това комуне?
  • 37 Просветен илюминат

    2 0 Отговор
    Класически пример за статистическа инфодемия е как медиите съобщават за смъртните случаи и инфекциите.

    Медиите навсякъде акцентират върху всеки рекорд за броя на откритите инфекции и смъртни случаи. Но те никога не пишат за рекордите на оздравелите, макар че те също се случват през цялото време. В резултат на това хората имат напълно фалшивото усещане, че COVID-а убива всички. Въпреки че дори сред идентифицираните (а навсякъде има няколко пъти по-малко от тези, които действително са се възстановили), 97-98 души на всеки 100 се възстановяват.

    Коментиран от #38

  • 38 Просветен илюминат

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Просветен илюминат":

    когато някои блогъри пишат за „150 000 допълнителни смъртни случая в Русия за 10 месеца на 2020 г.“, това не е аргумент. Необходимо е да се знаят точно причините за всичките тези излишни смъртни случаи. Всичките ли са причинени от COVID или от други заболявания, които са спрели да лекуват? А увеличаването на смъртните случаи в света от глад заради карантините, къде да ги запишем: в COVID или в последствията от борбата с него?

    Коментиран от #39

  • 39 Просветен илюминат

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Просветен илюминат":

    Нека да започнем да пишем за всяка смърт от глад, туберкулоза, рак със същите подробности (с много повече такива смъртни случаи, отколкото от COVID) и да видим реакцията на хората?
  • 40 Има Бог😉

    2 0 Отговор
    Аз години наред плащам здравни осигуровки.Лекарите са длъжни да оказват помощ.А ваксиниране то е лично решение....още повече ,че ваксината не е изпитана и всички виждаме получените страничните ефекти.
  • 41 ККК

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Рошко":

    Ами според теб хайде да гушнат букета без време?
  • 42 Религия, при която вярващите

    2 0 Отговор
    са охранени либерали, които могат да работят от вкъщи или се занимават с търговия по интернет, а езичниците са изхвърлени на улицата хора.
  • 43 stan4o

    0 0 Отговор
    Вложени са милиарди и трябва да се "убедят" хората да си купят ваксини.
    Нито дума за библиотекарите и реклама на Христо Иванов.
  • 44 бармалей

    1 0 Отговор
    Религияга е измислици , за да държи в подчинение масите ! Копринка е на прав път - КО19 е новата идеология за тотален контрол ! През средните векове , религията е насаждала страх от Чистилището преди Страшния Съд а служителите на култа са убеждавали вярващите да се откажат от земните си блага за да „облекчат и намалят“ престоя си в Чистилището ! Сега схемата е идентична ................