Отидете към основна версия

26 051 164

Методи Андреев: Борисов омръзна на задкулисието, вдигнаха ръце от него (ВИДЕО)

  • методи андреев-
  • избори 2021-
  • бойко борисов-
  • задкулисие

Той вече е един от най-мразените политици, но съдбата му ще бъде по-различна. Той рано или късно ще се срещне с българското правосъдие, каза бившият шеф на Комисията по досиетата

Клиентелисткият и купен вот може да се пребори, само ако гражданите проявят смелост и чувство за отговорност и не се страхуват от внушенията, че машините за гласуване ще ги заразят. Това заяви в студиото на ФАКТИ бившият депутат Методи Андреев по повод предстоящите парламентарни избори.

Бившият председател на Комисията по досиетата заяви, че ГЕРБ е проект на задкулисието, както и че 10 г. хората вече знаят за корупцията, мафиотизирането на държавното управление и това трябва да предизвика спонтанна реакция на изборите.

"Политическият образ на Бойко Борисов не се е изменил, той се върна към корените си, към мутренското. Откъдето започна, там се върна. Той се разви в очаквана от създателите му светлина. Ясно е кой го е лансирал Борисов - Бригадир Аспарухов, който беше офицер от Първо ГУ, член на генералското движение в БСП. Борисов беше близък до групировката СИК, която беше до кръга "Монтерей". Ако се заровим в онова минало, ще разберем защо е такъв и защо са му такива приятелите. Всичко, което мутрите постигаха с бухалки, сега се постига с обществени поръчки", коментира Андреев.

"Става дума за физическото оцеляване на Борисов. Както го слушаме да говори непрекъснато неща, несъответстващи с действителността, някой от неговите приятели се е почувствал излъган. Например Васил Божков - някой съмнява ли се, че за да бъде това, което е бил, явно е бил много близък до сърцето на тези управляващи. Ако действително Божков е давал пари на Горанов и Борисов, за да мине между капките на закона, и те сега постъпват по този начин с него, какви ще са им отношенията в случай, че Борисов вече не е премиер и не се ползва с охраната, която има в момента. Васил Божков го каза в едно свое интервю: "изпушихте последната си пура". С такива приятелства, ортаклъци около Бойко Борисов е пълно", каза той.

"Бойко Борисов е омръзнал на своите покровители. Те разбраха, че политиката му е да лъже американците, че лъже руснаците и лъже руснаците, че лъже американците. Неговата непостоянност е причина самото задкулисие да вдигне ръце от него. Той е вече и един от най-мразените български политици. Нито едно задкулисие не желае да управлява с мразен политик. Те каквото можаха от него - взеха, той каквото можа им даде. Смятам, че неговата съдба ще бъде по-различна от тази на другите мразени политици. Той рано или късно ще се срещне с българското правосъдие", смята Андреев.

Според него цялата конструкция на управление на ГЕРБ е фалш.

"Борисов се бори за физическото си оцеляване и е егоцентрик. За него неговите депутати са само пешки на шахматната дъска. Когато вожда на ГЕРБ е заплашен, може да направи всякакви каваци, договорки, безпринципни действия в името на своето собствено оцеляване", коментира той по повод възможностите за коалиция между ГЕРБ и БСП.

Целия разговор с Методи Андреев гледайте във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 137 гласа.

Свързани новини