Отидете към основна версия

6 205 36

46-ото НС трябва да запуши пробойните в бюджета и да промени модела (ВИДЕО)

  • група за натиск-
  • 46-о нс

Съдебната реформа остава крайно належаща

46-ото НС трябва да започне със запушване пробойните на бюджета. Грешният път е този на увеличение на данъците. Това ще спре възстановяването на икономиката. Лошото е, че в мандата на ГЕРБ всичко изглежда като пробойна... Най-големите са: практиките с „Автомагистрали“ ЕАД, с язовирите, с т.нар. „руско-турски поток“, с държавните бензиностанции. Това заяви в студиото на ФАКТИ икономистът и кандидат за народен представител от Демократична България Мартин Димитров.

„Парламентът трябва да започне да се вслушва в гражданското общество и въобще законодателния процес да се върне към неговия нормален принцип“, каза от своя страна адв. Петър Славов, също кандидат за депутат от Демократична България.

Те бяха категорични, че служебният кабинет е направил първите стъпки към промяната на модела на управление с разкритията си, но основната работа ще трябва да свърши новият парламент.

„Съдебната реформа остава крайно належаща, протестите продължават. Докато няма работеща и справедлива съдебна система, независим съд и отчетна прокуратура, все повече бизнеси ни заобикалят“, каза Славов.

Целия разговор с Мартин Димитров и Петър Славов гледайте във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.

Свързани новини