Отидете към основна версия

7 819 58

Иван Ценов пред ФАКТИ: Инфлацията, която големите сили са планирали, не е природно бедствие (ВИДЕО)

  • иван-
  • ценов-
  • румен-
  • радев-
  • война-
  • мир-
  • сащ

Отиваме си бавно и тъжно като цивилизация, казва общественикът

Снимка: Факти.бг

Коронавирусът е точно толкова измислена история, колкото е войната в Сирия, войната в Украйна. Всички тези неща не са причина за инфлацията, а е обратно. Инфлацията, която големите сили са планирали, не е природно бедствие. Тя се получава с печатането на пари. Тя трябва да се маскира зад такива неща като коронавирус операцията. Помните какво казаха. Спираме производството и ще ви плащаме за това. Какво означава това на езика на икономиката - инфлация. Това коментира пред Лили Маринкова и студио ФАКТИ общественикът Иван Ценов, който е преподавател в Техническия университет.

„Печатаме пари. Колко са напечатали американците. 40% по твърдение на Стив Ханке. Говорим за наличните пари в обръщение за американския долар. Европейската банка е по-скромна – около 8%. Ние напечатахме 16%. Тези всичките пари какво правят – помагат за инфлацията. И какво се случва. Нещо, за което се мълчи. Изчезват спестяванията на милиарди дребни вложители. Било то парите в банките, където лихвите са нулеви, било то в „бурканбанк“ както го наричахме на времето. Тези, които са взели големи кредити, им се намаляват. Помните ли 10 януари 1997 година…“, попита Ценов.

„Вижте ние си отиваме. Говоря за гръко-римската цивилизация. Как си представяте фигури като Джо Байдън, като Борис Джонсън, като Макрон, като Кирчо и Кокорчо, като Бочко… Вижте, това е пародия. Тези хора изобщо не издържат срещу големите политици на 20-и век. Те са смешни. Те са пародийни фигури. Още през 20-те години Хосе Ортега Игасет е предвидил в книгата си „Бунтът на масите“ неща, които сега се случват. В средата на миналия век Джордж Оруел пише култови публикации и политически есета. „Фермата на животините“ и „1984“ са най-емблематични. Какви лозунги има в „1984“. Войната е мир. След края на Втората световна война светът постоянно води войни. А ние говорим, че живеем в мир. Няма ядрена война, слава Богу. Невежеството е сила. Идва някой, който е учил на Халите, вади документ от Харвард и почва да управлява. Губим 300 млн. он него и пито платено. Идва друг – губим 500 млн. Свободата е робство“, добави още преподавателят в Техническия университет.

„Отиваме си бавно и тъжно. От две години Румен Радев мълчи оглушително за Конституцията. Предложението ми е политиците да носят наказателна отговорност и това да се впише в Конституцията. Карате автобус и носите наказателна отговорност. Управлявате държавата, изпотрошавате я и се изтупвате. И гледайте си работата. Това е кадрови признак. Това не искат да разберат юристите, в които говоря. Те ме гледат и си мълчат, защото трябва да отрежат клона, на която седят“, завърши Иван Ценов.

Вижте целия разговор във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 85 гласа.

Свързани новини