Last news in Fakti

16 Август, 2022 16:08 7 666 58

Иван Ценов пред ФАКТИ: Инфлацията, която големите сили са планирали, не е природно бедствие (ВИДЕО)

  • иван-
  • ценов-
  • румен-
  • радев-
  • война-
  • мир-
  • сащ

Отиваме си бавно и тъжно като цивилизация, казва общественикът

Иван Ценов пред ФАКТИ: Инфлацията, която големите сили са планирали, не е природно бедствие (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Коронавирусът е точно толкова измислена история, колкото е войната в Сирия, войната в Украйна. Всички тези неща не са причина за инфлацията, а е обратно. Инфлацията, която големите сили са планирали, не е природно бедствие. Тя се получава с печатането на пари. Тя трябва да се маскира зад такива неща като коронавирус операцията. Помните какво казаха. Спираме производството и ще ви плащаме за това. Какво означава това на езика на икономиката - инфлация. Това коментира пред Лили Маринкова и студио ФАКТИ общественикът Иван Ценов, който е преподавател в Техническия университет.

„Печатаме пари. Колко са напечатали американците. 40% по твърдение на Стив Ханке. Говорим за наличните пари в обръщение за американския долар. Европейската банка е по-скромна – около 8%. Ние напечатахме 16%. Тези всичките пари какво правят – помагат за инфлацията. И какво се случва. Нещо, за което се мълчи. Изчезват спестяванията на милиарди дребни вложители. Било то парите в банките, където лихвите са нулеви, било то в „бурканбанк“ както го наричахме на времето. Тези, които са взели големи кредити, им се намаляват. Помните ли 10 януари 1997 година…“, попита Ценов.

„Вижте ние си отиваме. Говоря за гръко-римската цивилизация. Как си представяте фигури като Джо Байдън, като Борис Джонсън, като Макрон, като Кирчо и Кокорчо, като Бочко… Вижте, това е пародия. Тези хора изобщо не издържат срещу големите политици на 20-и век. Те са смешни. Те са пародийни фигури. Още през 20-те години Хосе Ортега Игасет е предвидил в книгата си „Бунтът на масите“ неща, които сега се случват. В средата на миналия век Джордж Оруел пише култови публикации и политически есета. „Фермата на животините“ и „1984“ са най-емблематични. Какви лозунги има в „1984“. Войната е мир. След края на Втората световна война светът постоянно води войни. А ние говорим, че живеем в мир. Няма ядрена война, слава Богу. Невежеството е сила. Идва някой, който е учил на Халите, вади документ от Харвард и почва да управлява. Губим 300 млн. он него и пито платено. Идва друг – губим 500 млн. Свободата е робство“, добави още преподавателят в Техническия университет.

„Отиваме си бавно и тъжно. От две години Румен Радев мълчи оглушително за Конституцията. Предложението ми е политиците да носят наказателна отговорност и това да се впише в Конституцията. Карате автобус и носите наказателна отговорност. Управлявате държавата, изпотрошавате я и се изтупвате. И гледайте си работата. Това е кадрови признак. Това не искат да разберат юристите, в които говоря. Те ме гледат и си мълчат, защото трябва да отрежат клона, на която седят“, завърши Иван Ценов.

Вижте целия разговор във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сериозно ли?

    13 144 Отговор
    Не нормалникк!

    Коментиран от #16, #52

  • 2 Точно така е

    156 13 Отговор
    Абсолютно подкрепям...100 процента от бедите на света идват от краварите евреите, които ги ръководят.Всичко е измислено много отдавна.... само трябва стадото да върви в зададената посока...

    Коментиран от #36

  • 3 Путинофил

    21 105 Отговор
    Аз съм особено щастлив, че Путин ни донесе чудовищна инфлация, стотици хиляди бежанци и ни спря газа.

    Коментиран от #27

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Димов

    145 5 Отговор
    Доста добър анализ на ситуацията. Особено ми харесаха няколко твърдения: Карате автобус и носите наказателна отговорност. Управлявате държавата, изпотрошавате я и се изтупвате. - Както и: След края на Втората световна война светът постоянно води войни. А ние говорим, че живеем в мир. - А също и: Инфлацията, която големите сили са планирали, не е природно бедствие. Тя се получава с печатането на пари. Тя трябва да се маскира зад такива неща като коронавирус операцията.
  • 6 Закс

    128 5 Отговор
    Кратко и точно казано !!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Медик

    49 3 Отговор

    До коментар #7 от "сатирикон":

    Нямяш и една стотна от акъла на отрепката!
  • 9 Няма такъв резил

    9 129 Отговор
    Олеле!!! Къде го изкопахте този ??!? Уважение за възрастта, но не трябва да се дава трибуна на подобни издухани тези и съждения!!! Само кемтрейлс не намеси......

    Жалка история

    Коментиран от #14, #28

  • 10 дедо йоцо гледа

    89 0 Отговор
    Политиците не трябва да носят наказателна отговорност, защото с откраднатите пари ще си платят и ще са на свобода. Още преди няколко века французите са измислили гилотината, която е много ефикасна ,както за политици, така и за рецидивисти с много пари.
  • 11 Точно така е

    94 3 Отговор
    Но хората напоследък имат толкова извратено мислене, че не виждат очевидното. Разбира се, че като ти кажат "стой си в къщи" и печатат пари за да ти плащат за това, нищо добро не се очаква. Но глупаците не го разбират, радват се, мислят си, че някой едва ли не се грижи за тях. Каква наивност.... Сега си плащат за всичко това и пак не проумяват защо се случва това. Явно си го заслужават.
  • 12 Калмук

    12 93 Отговор
    Абе, този да не преподава Теория на конспирацията в Техническия ? Като наближат избори и всякакви шамани стават на мода, а журналиситие кълват като шарани ! ... И един въпрос към господина - кой решава дали държавата е "потрошена" , че да търсим наказателна отговорност ? Личи се, че този има ръковден опит, колкото чистачка в МОЛ-а.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Нали

    80 2 Отговор

    До коментар #9 от "Няма такъв резил":

    Кое от нещата които казва не е вярно, О мислителю велик? Можеш ли поне полу-аргументирано да ми отговориш?

    Коментиран от #41

  • 15 Само питам

    10 72 Отговор
    Защо изобщо пускате писанията на разни психари привърженици на теорията на заговора? В измислените според него войни умират хора, които любимата за него Русия убива!
  • 16 Бай градски

    6 55 Отговор

    До коментар #1 от "Сериозно ли?":

    Този защо мисли ,че ще повярваме на това, което той е планирал да каже?

    Коментиран от #18

  • 17 Цион Шалом

    10 35 Отговор
    Мечтата на комуниста е да стане капиталист и децата ме да живеят на запад.
    Войната е конспирация !
    Пандемията е конспирация !
    Демокрацията е конспирация !
    Комунизма е конспирация-утопия !
    и всичко това с любезното съдействие на властелините без род и родина !
  • 18 Доко

    20 5 Отговор

    До коментар #16 от "Бай градски":

    БАЙ СЕЛСКИ НАПРАВО КЪРТИШ ТЪПОМЕРА.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ⚜️Просветен⚜️

    64 3 Отговор
    На някакъв международен форум преди около 2 години, точно когато всички държави раздаваха количествени облекчения, т.е. Печатаха и раздаваха, Вова Путин с изумление ги попита какво ще правят като почне инфлацията да гърми! Последва мълчание.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Иван

    70 2 Отговор
    Браво, страхотно незнам как "Факти" са допуснали това нещо на сайта си. Напълно съм съгласен с изложения анализ.
  • 25 Студопор

    76 3 Отговор
    Какво ми прави впечатление след тази статия:
    1- държавата се води от некадърници;
    2-кадърните и начетени хора рядко биват допуснати до трибуна, за да изкажат мнението си;
    3-когато това стане, винаги се намира някой, който да ги заглуши и осмее или нарече "ненормалник".

    Нищо невярно не казва човека. Всичко е 100% истина!!
  • 26 чико

    46 1 Отговор
    Т О Ч Н О така . НИЕ народа трябва да поискаме закон за ОТГОВОРНОСТА на политиците , защото не сме забравили , как Костов с ДПС , БСП и царя в 12 без пет приеха закон за БЕЗОТГОВОРНОСТА на управлявалите държавата . Такова чудо по света НЯМА .
  • 27 Студопор

    31 1 Отговор

    До коментар #3 от "Путинофил":

    Това нямаше да се случи, ако нашите евро атлантици си плащаха в рубли, като всички останали европейски държави.
  • 28 Студопор

    48 4 Отговор

    До коментар #9 от "Няма такъв резил":

    Защо Кирчо и Кокорчо да получават трибуна, а този не? Нали е демокрация? Или е демокрация само, когато ни казват неща, които искаме да чуем и са приятни за ухото...?
    ВСЕКИ трябва да има правото да си изкаже мнението! В противен случай твоята демокрация не се различава от моя комунизъм.

    Коментиран от #31

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 безпартиен

    26 1 Отговор
    Това го каза и го повтаря Ифандиев!Този или е гледал предаванията му или чак сега му е "просветнало"!!!!Няма нищо случайно и всичко е планирано,подготвено,проучени са лицата,които застават на чело,дава им се линия на поведение и при не спазване следва отстраняване,а по някога и физическо премахване!Примерите са много,а въпросът е КОИ СА "КАДРОВИЦИТЕ"???Кои са тези които ни предлагат за избиране един или друг набеден за политик и винаги зависим от постъпки или престъпления в миналото си!Така,че когато се появи не известен и веднага се издигне,трябва да търсим зависимостите му,за да знаем какво ни очаква!А този е прав но много късно го говори!!!!
  • 31 Калмук

    7 33 Отговор

    До коментар #28 от "Студопор":

    Кирчо и Кокорчо, добри или лоши, се явиха на избори и събраха достатъчно гласове за да имат право да управляват. Дали ти харесва или не - това е съвсем друга опера ! А самият факт, че коментираме, меко казано, странните твърдения на въпросния господин доказва, че демокрацията работи - никой не на никого не пречи да се "изока" .

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Студопор

    32 1 Отговор

    До коментар #31 от "Калмук":

    Ти май не си чел "1984". Там се разглеждат точно тия неща, за които говори (както и самият той казва), но доста по-обстойно. Книгата е написана много отдавна и в началото са отказали да я публикуват, защото са решили, че заплашва властта (комунистическата такава, против която сега всички рипате). След време Оруел успява да обори партията и дори ги убеждава, че книгата му е в неин интерес и осмива всичко онова, което партията не харесва. Така книгата се появява на бял свят и е актуална дори и днес - дали ти харесва или не, това вече е друга опера.
    Прочети я, пък тогава ще говорим.

    Коментиран от #43

  • 34 Така е

    35 2 Отговор
    Много точен анализ !
    Сегашните политици са 100% престъпници и некадърници ,за съжаление ненаказани !
  • 35 ЕВАЛА

    40 1 Отговор
    Г-н Цанов! Но едва ли масите ще разберът за какво им говорите! Всички са са в "Колизеума" ЕС, плюстат и гледат зрелища! Никой не мисли за края на спектакъла който все по бързо наближава.
  • 36 Да да да

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "Точно така е":

    Евреите са причина за всички войни от поне 200 години !
  • 37 ПРАВ Е ЧОВЕКА 🤣😂

    28 1 Отговор
    Само че няма да приемат такива закони..защото всички от 1990 година досега трябва да се запознаят с бай Ставри..
  • 38 Не мога да повярвам

    45 3 Отговор
    как са допуснали такива "еретични" изказвания да излязат наяве във Факти. Браво за точния анализ! И за съжаление глупендерите, които не го разбират даже няма да знаят защо им се случва всичко, което предстои.
  • 39 😂......

    4 41 Отговор
    Този ненормалник от къде долетя, в тези жеги наистина човек може да си загуби разсъдъка.
  • 40 Макробиолог

    7 6 Отговор
    Прав е но не съвсем.Инфлацията е неизбежно следствие от валутно кредитната и банково финансова съвременни с-ма.Вярно е че частните частици в нея се обогатяват допълнително от това което са причинили--инфлацията .Един професор даваше следния пример --взимаш заем за жилище -100лв.Не връщаш заема,банката го продава .Дотук добре.Но върху тоя заем който влиза в пакет с други заеми и е застрахован за риск на разни вторични пазари,суапови шменти капели и прочие,някой едър мошеник инвеститор от банково финансовия сектор лапа едни 500лв например.Ет ти 500%принос към инфлацията.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Аха

    18 4 Отговор
    Икономист от ТУ?!? При валутен борд пари не се печатат.но ЕЦБ напечата доста милиарди
  • 43 Калмук

    3 33 Отговор

    До коментар #33 от "Студопор":

    Достатъчно ми беше да прочета за наказателна отговорност от политиците за "изпотрошена" държава ! Този не само е много далеч от икономиката , но няма и бегла идея не само как се управлява държава, но и кръжок по народни танци. Точно такива "експерти" на времето направиха Кремиковци в Софийското поле и след това возеха през цяла България кокс и руда ... заровиха милиарди в завод за тежко машиностроене край Радомир ... направиха завод за целулоза в Разлог и внасяха дървесина от Коми ?!?!?!?!

    Коментиран от #49

  • 44 Човека не е добре

    5 31 Отговор
    Мойте почитания за образованието на Ценов, но този човек е изфирясал! Защото за да има големи политици, те се създават, а не се раждат. Сарказма му граничи със цинизъм. Старостта го е обхванала и ако беше религиозен, сигурно щеше да говори за настъпващия апокалипсис.
  • 45 Тонката

    20 1 Отговор
    Офффф.....И тук експерти....финансови експерти....Не визирам човека от публикацията, а тези в коментарите.....Естествено, че специалната военна операция на Русия в Украйна е последната причина за инфлацията.
    На 22.01.2021, и флацията в САЩ е 1.2%.....На 22.12.2021, инфлацията в САЩ е 7%....На 22.02.22(два д и преди операцията), инфлацията в САЩ вече е 8%....или 7.9, ако трябва да бъдем точни....И това са официални данни....Именно заради тези цифри Джером Пауъл беше привикан да отговаря в конгреса....Каква Украйна, каква Русия? Тия печата ха пари като изоглавени и сега се чудят кой да обвинят за собствените си простотии....:)

    Коментиран от #53

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Студопор

    25 1 Отговор

    До коментар #43 от "Калмук":

    Изпотрошената държава е сравнение. Доста удачно, при това. Защо? Да не би да остана нещо от държавата? Каквото не се окраде, се разпродаде. Няма вече нито тежка, нито лека промишленост, няма земеделие и животновъдство... Нямаме нищо. Защото всеки идва, казва "аз ще ви оправя", краде колкото може, подписва глупави договори и споразумения, става и си заминава. И остават обикновените хора като мен и теб да плащат неустойки и глоби, да теглят теглото и да се дърлят по форуми и новинарски сайтове.
    Това функционираща държава ли е?
  • 50 Валутен борд

    19 1 Отговор
    САЩ са фалирали доста отдавна и сега се опитват да завлекат и ЕС. Тикволандия точно навреме се набута в НАТО и ЕС, за да изтърпи всички негативи от създалата се ситуация.
  • 51 Тонката

    2 3 Отговор

    До коментар #48 от "Желю":

    ....и завършили ПУЦ в Харвард...Щото....За Харвард се иска акъл....Там се става само с пари.
  • 52 ъхъ

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сериозно ли?":

    ненормалника си ти, а с Иван Ценов не можеш да се мериш с интелекта на малкия му пръст. Винаги назовава нещата с имената им, а не както е "правилно".
  • 53 така е

    11 1 Отговор

    До коментар #45 от "Тонката":

    нещата са планирани отдавна, а събитията в Украйна са удобен повод, дори се стига до лудост, за да се прикрият истинските фактори, довели до сегашната ситуация.
  • 54 ха ха

    1 11 Отговор
    на тоа звездите ли му говорят
  • 55 ганю

    0 0 Отговор
    Всичко е за пари,хората не са важни и това не е система а мафия
    важно е колко плащате ,дали ще плащате и колко дълго ще плащате
    а как живеете не им дреме.
    политиците са инструментът за това .държавна политика и визия за бъдещето няма.
    по този начин България няма да съществува след 20-30 г.
    зад това стои Сащ.Машините са хакнати изборите пак ще са нагласени.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 политнекоректен

    1 0 Отговор
    Мали-и-и! Буля Маринкова щеше да получи апоплектичен удар, когато Ценов подкара яко Харвардците с ритници! Ха-ха-ха-ха-ха!
  • 58 политнекоректен

    1 1 Отговор
    Има известна разлика между войната на САЩ срещу Ирак и тази на Русия срещу Украйна. Разликата е в това че Русия, когато води война ТЯ ГО ПРАВИ ЗА ЗЕМЯ И РЕСУРСИ, завладявайки територии, ТЯ ИЗГОНВА НАРОДЪТ ТАМ И ГИ ПРИСЪЕДИНЯВА КЪМ СЕБЕ СИ! САЩ смачкаха Ирак, но няма и 1 квадратен метър иракска земя не е включен в границите на окйто и да е техен щат, докато руснаците задължително правят "референдум" и обявяват земите на Чечня, Грузия, Украйна юридически за руска територия!