Отидете към основна версия

20 518 12

Дете екзекутира руски шпиони в Сирия (Видео)

Ислямска държава поверява екзекуциите вече на деца, предаде АП. Това става ясно от разпространено в джихадистки форуми видеозапис.

От него се вижда как момче на видима възраст прострелва в тила двама души на колене. От надписите на арабски език става ясно, че двамата екзекутирани са признали, че са работили за руската служба за сигурност (ФСБ).

Заловените шпиони са признали, че са пътували в северна Сирия и са предлагали пари за всяка информация за Ислямска държава.

Клипът с показната екзекуция е озаглавен като Разкриване на вътрешния враг. Единият от задържаните казва, че е казахстанец, а другият – руснак.

От разпространеното видео двамата задържани съобщават, че се казват Джамбулат Есенянович Мамаев от Казахстан и Сергей Николаявич Ашимов.

От коментарите в джихадистки форуми става ясно, че екзекуторът се появява в друг клип от преди една година. Тогава то казва, че се нарича Абдула и е от Казахстан.

ФСБ няма да коментира ситуацията, се казва в официално изявление на службата до РИА Новости. Агенцията също запитала руското посолство в Дамаск, откъдето отговорили, че нямат информация.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини