Last news in Fakti

14 Януари, 2015 12:54 20 502 12

Дете екзекутира руски шпиони в Сирия (Видео)

Ислямска държава поверява екзекуциите вече на деца, предаде АП. Това става ясно от разпространено в джихадистки форуми видеозапис.

От него се вижда как момче на видима възраст прострелва в тила двама души на колене. От надписите на арабски език става ясно, че двамата екзекутирани са признали, че са работили за руската служба за сигурност (ФСБ).

Заловените шпиони са признали, че са пътували в северна Сирия и са предлагали пари за всяка информация за Ислямска държава.

Клипът с показната екзекуция е озаглавен като Разкриване на вътрешния враг. Единият от задържаните казва, че е казахстанец, а другият – руснак.

От разпространеното видео двамата задържани съобщават, че се казват Джамбулат Есенянович Мамаев от Казахстан и Сергей Николаявич Ашимов.

От коментарите в джихадистки форуми става ясно, че екзекуторът се появява в друг клип от преди една година. Тогава то казва, че се нарича Абдула и е от Казахстан.

ФСБ няма да коментира ситуацията, се казва в официално изявление на службата до РИА Новости. Агенцията също запитала руското посолство в Дамаск, откъдето отговорили, че нямат информация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кмета

    3 1 Отговор
    Нали в бг то ги обучават сега е практиката и нас ни чака същото
  • 2 раптор

    5 0 Отговор
    Е те ФСБ разботят само в рамките на страната... Други служби се занимават с шпионаж... Доста странно...

    Коментиран от #3

  • 3 европеец

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "раптор":

    "Заловените шпиони са признали, че са пътували в северна Сирия и са предлагали пари за всяка информация за Ислямска държава" - това ми е достатъчно за да разбера за какви "руски шпиони" става въпрос))) те шпионите така работят - обикалят страната и предлагат пари))) Жалко за неизвестните от клипа, но това е поредна американска простотия
  • 4 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ЧУДЯТ СЕ ВЕЧЕ КАКВО ДА ИЗМИСЛЯТ
  • 5 Веселин Желязков

    2 0 Отговор
    Тези изроди все дърпат лъва за опашката,накрая ще ядосат бай руснак и ще изчезнат от земята-завинаги
  • 6 ани

    3 0 Отговор
    В Италия има майка на име Рита , която е канонизирана за светица. Тялото на Санта Рита е изложено В Умбрия за поклонение в стъклен ковчег и е нетленно .Историята и е следната : Санта Рита изминала на колене пътя от родното си място до върха на планината за да моли Господ да прибере двамата и сина ,и съпруга и. Последните са били пирати , прочути с жестокостта си .
    Спомних си за Санта Рита и сравнявам двете религии , двете майки ... Едната с болка на сърце моли Господ да прибере синовете и съпруга и за да спрат жестокостите към другите хора , другата изпратила сина си да убива .......
  • 7 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Итересно!........
  • 8 вуяя

    1 0 Отговор
    когато бъдат избити мюсюлманите...тогава ще настъпи свтовен мир...те са болест и в скоро време ще бъде излекувана....не се върти света околко скапания им алаь и мохамед....просто трябва да бъдат заличени от света...поне 90%
  • 9 PlimP

    0 0 Отговор
    щом може да убива малкото ци..нче, => е готово за умиране, възрастта е без значение, има човек, има проблем, няма човек, няма проблем

    Коментиран от #10

  • 10 Колев

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "PlimP":

    В случая детето няма вина. То не ги е убило по собствена воля и желание. Виновни са онези, които са му дали пистолета и са го накарали да го направи. Все пак това момче е на 9-10 години, неслучайно малолетните (под 14 години) са наказателнонеотговорни, защото не могат САМИ достатъчно разумно да ръководят действията и постъпките си. Пак казвам за разстрел са онези, които им дават този пример.
  • 11 чичо Манчо

    0 0 Отговор
    Ей хора , май никой от вас не чете , па макар и в мрежата .
    В годините когато Империята на Синовете на Мохамед е била сила -
    ударната сила в армията е бил Еничарският корпус .
    Това са млади момчета обучавани от 7 годишна възраст във вяра и бойни умения .
    това което става последно време, ме кара да си мисля ще предстои промяна в световният ред .
  • 12 Интересна работа

    0 0 Отговор
    Руски шпиони, защото ги е страх от Русия. И правилно!!! Ония знаят как да се разправят с такива джалати като тия.