Отидете към основна версия

27 321 35

Британец е най-смъртоносният снайперист

  • британец-
  • снайперист-
  • крис кайл-
  • афганистан

Известно е, че той се води на служба към Кралския флот и е родом от Южен Уелс

Британец е най-смъртоносният снайперист, съобщи в. „Дейли мейл“. От Кралския флот уточняват, че рекордът от 173 убити талибани е поставен по време на шестмесечната мисия на воения в Афганистан през 2006 -2007 година.

Самоличността на снайперистът не се разкрива. Известно е, че той се води на служба към Кралския флот и е родом от Южен Уелс. Последните данни детронират смятаният за най-смъртоносен снайперист – американецът от специалните части Крис Кайл. Той има записани на своята сметка 160 убити талибани. От своя страна британецът се хвали, че само за един ден е успял да убие 90 талибани.

От своя страна в. „Сън“ разкрива, че рекордът е поставен по време на неговата служба към частите за разузнаване в афганистанската провинция Хелманд.

Британският снайперист разказва пред в. „Сън“, че не се е интересувал от броя на убитите. Той не е изпитвал удовлетворение от работата, която е трябвало да върши. Той не се стремеше да получи титлата за най-смъртоносен снайперист. Той имаше изключителна работа в изключително време, отбелязва в. „Сън“.

Историята на американския командос Крис Кайл залегна в филма „Американски снайперист“, който се радва на силен зрителски интерес в САЩ.

Филмът е номиниран за два Оскара и събра $249 млн. за трите седмици от появата си на екран. Лентата на режисьора Клинт Истууд обаче е критикувана, че възхвалява убийствата. Крис Кайл беше убит на 2 февруари 2013 г. от бивш войник, страдащ от посттравматичен синдром.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини