Last news in Fakti

24 Януари, 2015 15:11 2 207 0

Бой между жени депутати в парламента на Афганистан

  • афганистан-
  • парламента-
  • бой-
  • жени-
  • депутати-
  • централната банка-
  • кандидатура

По време на заседанието се обсъждала кандидатурата за нов шеф на Централната банка на страната

Бой между жени депутати в парламента на Афганистан - 1
Снимка: Khaama Press

Бой между жени депутати се разрази в парламента на Афганистан по време на заседание, на което се е обсъждала кандидатурата за шеф на Централната банка на страната, съобщи Lenta, позовавайки се на информация на местната агенция Khaama Press.

Недоволство сред законодателките предизвикало двойното гражданство на основния претендент за поста Халил Седик. Неговата кандидатура била издигната от самия държавен глава Ашраф Гани Ахмадзай, който беше избран миналата година с гласовете на 56,44% от избирателите.

В хода на заседанието парламентаристи заявили, че Седик няма право да присъства в парламента, за да представи своята програма. Друга група пък поддържала тезата, че забраната за двойно гражданство действа само на ниво министри.

В резултат се завързала словесна престрелка, която прераснала в бой между депутатките Шекиба Хашими и Лейлума Вали Хакими, след което водещият на заседанието поискал от залата да бъдат изведени както двете грубиянки, така и самият Седик.

Забраната за двойно гражданство за претендентите за министерски постове беше приета в страната и скрепена с решение на парламента тази седмица. В същото време административната комисия смята, че ограничението може да бъде снето, ако за отмяната му гласуват две трети от депутатите.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: