Отидете към основна версия

13 117 14

Мистерия със сина на Янукович на Байкал

  • байкал-
  • езеро-
  • янукович-
  • син

Официалните представители на Министерството на извънредните ситуации на Русия опровергаха появилите се слухове в украинските медии

Истинска мистерия се разгоря около съдбата на Виктор Янукович  около езерото в Сибир - Байкал.

До това се стигна, след като беше съобщено, че на 20 март в  езерото е паднал микробус с шест души.
Петима от пътници са били спасени, но шофьорът на автомобила е  загинал.

Сайтът "Левый берег" първи съобщи за нещастния случай, позовавайки се на четири източника. Виктор Янукович-младши е участвал в спортно състезание на езерото.

Той се возел заедно със свои приятели в микробус, който потънал под леда. Не е ясно как возилото е попаднало във водата. Другите обаче са се спасили, но Янукович не успял, пише "Левый берег".

Официалните представители на Министерството на извънредните  ситуации на Русия опровергаха появилите се слухове в украинските  медии, че синът на бившия украински президент Виктор Янукович се е  удавил в езерото Байкал, съобщи ТАСС. Сред загиналите и ранени  определено няма нито едно лице, което да отговаря на фамилията  Янукович, се казва в официалното съобщение.

Междувременно лидерът на проруското движение „Новоросия” Олег Царев и съветникът в украинското вътрешно министерство Антон Геращенко подтвърдиха пред телевизия „Дождь” смърта на Виктор Янукович – младши.

„Виктор Янукович – младши е почивал в района на езерото Байкал. Той е пътувал по леда с кола. Машината попаднала на границата на  новия и стар лед. Тогава е станала трагедията. Колата е попаднала под леда. Четиримата души излезли бързо от Volkswagen Multivan. Янукович е бил с колан зад волана и потънал с машината на дъното, заяви Геращенко.

Олег Царев посочи, че е научил за трагичната случка от близки до семейството на бившия президент.

След протестите от миналия февруари президентът Виктор Янукович живее в изгнание в Русия заедно със семейството си.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини