Отидете към основна версия

1 665 2

Песков: Готови сме за диалог със САЩ

  • русия-
  • сащ-
  • диалог-
  • путин

Русия може само да съжалява, че подбудител на тази политика е Вашингтон, подчерта Песков

Москва е готова на възобновяване на диалога и сътрудничеството със САЩ, ако инициативата идва от Белия дом. Това заяви пред журналисти говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков.

Той не пропусна да отбележи, че Кремъл не е бил инициатор на прекъсването на двустранния диалог, а още по-малко на риториката на санкции.

„Русия може само да съжалява, че подбудител на тази политика е Вашингтон”, подчерта Песков.

По-рано американският посланик в Москва Джон Тефт заяви, че е нужно да се подкрепят усилията на тези, които искат да развиват сътрудничеството между Русия и САЩ.

Русия има важни общи интереси със САЩ. Това заяви в събота в интервю за  държавната телевизия "Русия" президентът Владимир Путин.

Имаме разногласия по ред международни въпроси, но в  същото време  имаме нещо, което ни обединява и ни кара да  работим заедно,  отбеляза Владимир Путин.

Фактът, че Русия преследва независима външна политика, независимо  от променящата се ситуация на международната сцена, доказва, че  Москва е надежден партньор, посочи Путин пред Сергей Брилев, водещ  на предаването „Новини в събота".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини