Отидете към основна версия

2 018 34

Хилари Клинтън: По-умен подход с Русия и Путин

  • хилари клинтън-
  • русия-
  • путин-
  • сащ-
  • иран
Снимка: АП/БТА

САЩ са длъжни да действат по-умно в отношенията си в Русия и президента Владимир Путин.

Това заяви един от кандидатите за президент на САЩ от редиците на Демократическата партия Хилари Клинтън.

Ние трябва да бъдем по умни как се държим в отношенията с Владимир Путин и неговите амбиции. Работила съм с него. Познавам го. С него никак не е лесно. Но аз смятам, че има алтернатива за постоянен контакт с Русия“, каза Хилари Клинтън, цитирана от Би Би Си.

Тя посочи, че САЩ не трябва да прекратяват отношенията си с Москва, въпреки всички съществуващи проблеми в двустранните отношения.

Бившата първа дама коментира и отношенията с Иран като заяви, че агресията на Техеран няма да спре, дори да се стигне до ядрено споразумение. "Те ще продължат да спонсорират тероризма. Ще продължат да дестабилизират правителствата в региона. Ще продължат да използват пълномощници като "Хизбула". И ще продължат да бъдат заплаха за съществуването на Израел", каза Хилари Клинтън.

Тя не пропусна да обвини Китай, че използва хакерски атаки, за да открадне държавни тайни на САЩ и търговска информация.

В изказване пред избиратели от Ню Хемпшир, Клинтън заяви, че "военната мощ на Китай расте много бързо, те разполагат военни обекти, които заплашват страните, с които имаме споразумения, като Филипините."

Тя подчерта, че САЩ трябва да бъдат изключително бдителни към китайския възход.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини