Отидете към основна версия

1 304 2

От Ислямска държава планирали атентат срещу кралица Елизабет II

  • ислямска държава-
  • атентат-
  • кралица

Той трябва да се състои през следващата седмица

Снимка: AP/БТА


Джихадисти от Ислямска държава са планирали атентат срещу английската кралица Елизабет II, съобщи британското издание Express.

Става въпрос за британски джихадисти, като дори има информации, че атентатът  трябвало да се състои по време на събитие, свързано с Втората световна война, което ще се проведе през следващата седмица. Към момента агентите от МИ5 и полицията работят по разнищването на случая и евентуалното предотвратяване на атентата, за който се счита, че е бил поръчан от командири на силите на Ислямска държава в Сирия.

Според вътрешни източници екстремистите са планирали няколко удара в Лондон, по време на честванията на 70-годишнината от капитулацията на Япония, които ще се проведат идващата събота. Има опасения за атаки срещу принц Чарлз и премиерът Дейвид Камерън.

Към кралицата вече са били отправени специфични заплахи. Тя обаче е заявила, че ще присъства на събитието през следващата седмица. Смята се, че терористите планират атентат, подобен на този от маратона в Бостън през 2013 г., като в него може да загинат и много цивилни.

Към момента от Бъкингамския дворец не са коментирали заплахите. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: