Отидете към основна версия

2 018 6

Отломки от ракета около катастрофиралия Boeing от полет MH17

  • самолет-
  • boeing-
  • mh17
Снимка: АР/БТА

Отломки от ракета ракетна система „Бук” са намерени в района на катастрофиралия на 14 юли 2014 г. пътнически самолет Boeing на Malaysia Airlines край украинския град Донецк. „Намерените елементи представляват особен интерес за следователите, които водят разследването, тъй като могат да помогнат да се намери отговор на въпроса кой е виновен за катастрофата на Boeing-а. Съвместна следствена група се опитва да установи произхода на тези елементи. На този етап може да се направи изводът, че е налице причинно-следствена връзка между намерените отломки и падането на машината”, казва Сара Ферн, представител на Агенцията по безопасност на Холандия.

„В окончателният доклад (бел. ред., който се очаква да бъде готов и публикуван в началото на октомври) ще се съдържа информация за намерените отломки”, съобщиха от Агенцията по безопасност на Холандия.

Пътническият самолет Boeing 777 на Malaysia Airlines извършваше полет от Амстердам за Куала Лумпур на 14 юли м.г. и падна в района на Донецк. На борда на самолета от полет MH17 имаше 283 пътници от 10 държави и 15-членен екипаж. Основната версия е, че самолетът е бил свален с ракета „земя-въздух” или „въздух-въздух”.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини