Отидете към основна версия

2 972 0

Издирват екс-министъра убиец в Таджикистан

  • таджикистан-
  • министър-
  • издирване

Бившият министър на отбраната на Таджикистан - Абдухалим Назарзода, който вчера (бел. ред. 4 септември) разстреля 33 полицаи и военни, след като беше свален от поста министър, все още се издирва. Издирването продължава на изток от столицата Душамбе.

„Почти всички войници, които е привлякъл на своя страна, са се върнали обратно в частите си, след като са разкрили неговата престъпна замисъл. Също така слуховете, че е взел голямо количество бойна техника не съответстват на истината”, пишат местните медии.

Предполага се, че с Назарзода са останали около 30 души, главно негови съмишленици от ОТО (Обединена таджикистанска опозиция).

В петък официално властите съобщиха, че министърът на отбраната генерал-майор Назарзода е свален от длъжност с формулировката „за извършени престъпления”.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • В Таджикистан убиха размирен генерал

    Разбунтувалият се генерал и бивш заместник-министър на отбраната на Таджикистан Абдухалим Назарзода е бил убит в хода на спецоперация, съобщи Интер ...
    11.09.2015
    1 853
    2
  • Бивш министър разстеля 33 военни (ВИДЕО)

    Екс-министърът на отбраната на Таджикистан Абдухалим Назарзода е разстрелял 25 свои бивши военни подчинени, заради отказа им да се присъединят към ...
    04.09.2015
    4 419
    0