Last news in Fakti

4 Септември, 2015 21:12 4 394 0

Бивш министър разстеля 33 военни (ВИДЕО)

  • душамбе-
  • таджикистан-
  • убийство

Екс-министърът на отбраната на Таджикистан Абдухалим Назарзода е разстрелял 25 свои бивши военни подчинени, заради отказа им да се присъединят към създадената от него терористична групировка, съобщи агенция ТАСС.

Назарзода беше уволнен от президента на Таджикистан от поста заместник-министър на отбраната днес и оглави терористична организация, която извърши серия нападения над сътрудници на милицията в столицата Душамбе и град Вахдат. В резултат на престрелка са загинали 8 полицаи.

Назарзода е създал група от свои съмишленици, бивши бойци на опозицията, с които се е насочил към Вахдат. По пътя той е предложил на свои бивши колеги да се присъединят към неговата организация. Те са отказали и той ги е разстрелял. Общо жертвите са 33 души.

Властите работят по залавянето и ликвидирането на бандата.

Видео от първата престрелка в Душамбе беше разпространена в Интернет

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА