Отидете към основна версия

1 548 8

Премиерът на Бавария ще се срещне с Владимир Путин

  • хорст зеехофер-
  • бавария-
  • владимир путин

Властите в Берлин са против срещата

Баварският премиер Хорст Зеехофер предизвика сериозно притеснение в германското правителство, след като стана ясно, че ще се срещне с руския президент Владимир Путин на 4-ти февруари, съобщи The Irish Times.

Зеехофер е един от най-големите критици на политиката спрямо бежанците на германския канцлер Ангела Меркел, както и изявен противник на наложените от ЕС санкции срещу Русия.

„Ние ще имаме много отговорен подход. Всички кризи в Европа не могат да бъдат разрешение без Русия“, заяви Зеехофер. Той твърди, че не се опитва да води „паралелна външна политика“.

Според много политици Зеехофер е избрал неподходящото време за пътуване до Москва. Напрежението между двете страни се повиши, след като Русия поиска информация за отвличане и изнасилване на 13-годишната дъщеря на живеещо в Берлин руско семейство. Руският външен министър Сергей Лавров обвини германските власти в потулване на случая.

В германското правителство има притеснения, че Москва е забелязала противоречията между Меркел и Зеехофер и в момента се опитва да подсили разцеплението в Германия.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: