Отидете към основна версия

3 648 12

Тръмп зашлеви политиката на Меркел за бежанците, иска добри отношения с Русия

  • доналд тръмп-
  • европа-
  • русия-
  • бежанци-
  • владимир путин-
  • ангела меркел-
  • политика-
  • отношения

Тръмп определи като трагична грешка политиката на Германия и предупреди, че кризата с бежанците може да означава края на Европа

Кандидатът за президент на САЩ от редиците на Републиканската партия Доналд Тръмп нахока германския канцлер Ангела Меркел за това, че е допуснала хиляди имигранти в Германия, като каза, че това би могло да бъде "краят на Европа."

В интервю за френското консервативно списание "Вальор актюел", американският милиардер заяви още, че САЩ може да има "много добри отношения" с Русия.

Тръмп заяви, че Меркел е направила "трагична грешка с мигрантите". "Ако не се отнесете компетентно и решително към ситуацията, да, това ще е краят на Европа. Вие може да бъдете изправени пред истински революции", заяви той в първото си задълбочено интервю за европейска медия.

69-годишният имотен магнат каза също, че Брюксел се е превърнал в място за развъждане на терористи, а някои квартали на Париж и други места във Франция са станали зони, в които не бива да се ходи.

"За съжаление Франция не е това, което беше, нито пък Париж", каза той. Според него законът за оръжията във Франция отчасти е виновен за убийството на десетки хора в концертната зала Батаклан през ноември миналата година. "Аз винаги нося пистолет със себе си. Ако бях в Батаклан, мога да ви кажа, че със сигурност бих открил огън", каза той.

Тръмп каза още, че Съединените щати биха могли да имат много добри отношения с Русия. По думите му няма нищо по-лошо от сегашната ситуация в отношенията между двете страни, когато президентът на САЩ Барак Обама и руският държавен глава Владимир Путин практически не си говорят.

"Той (Путин) каза, че съм брилянтен. Това доказва, известна находчивост", каза Тръмп.

"Уверен съм, че с Владимир Путин може да се установят добри отношения. Няма никакви причини САЩ да не може да постигне договорености с Русия по редица важни проблеми, в частност близкоизточния въпрос", каза Тръмп.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини