Отидете към основна версия

6 895 25

Украйна търси бияча от Околовръстното за убийства на украинци

  • георги близнаков-
  • околовръстното-
  • бияч-
  • украйна
Снимка: Миротворец

Украйна търси бияча от Околовръстното Георги Близнаков. Той е обвиняем, че се е бил на страната на проруските сепаратисти в Източна Украйна. По време на своята мисия в чужбина той е извършвал убийства на украинци, редовни войници, но също така е участвал в мъчения.

Това написа в профила си във Фейсбук съветникът на украинския вътрешен министър – Арсен Аваков - Антон Геращенко.

Той посочва, че след като е разбрал за ареста в България на Георги Близнаков е подготвил и изпратил искане до посолството на България в Киев, но украинското външно министерство и Главната прокуратура в Киев искане за екстрадицията на българина. Георги Близнаков беше един от четиримата, задържани миналата седмица за нанасяне на побой на Околовръстното шосе в София. Те пребиха с палки и причиниха телесни повреди на Васко Наумов, който с клаксона си ги предупредил, че му препречват пътя.

Ако България откаже да го предаде, то Украйна ще предприеме всички необходими правни действия, за да може да изправи Георги Близнаков пред български съд и да бъде съден за извършени от него престъпления срещу човечеството в Украйна, съобщава Антон Геращенко.

Според сайта Миротворец, който издирва военнопрестъпници от Донбас, Георги Близнаков е служил в проруския батальон от наемници Тайфун.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: