Отидете към основна версия

3 628 5

Синът на Ердоган напуска Италия

  • ердоган-
  • билал ердоган-
  • петрол-
  • танкер
Снимка: АП/БТА

Синът на президента на Турция Билал Ердоган заедно със своето семейство напуска Италия заради обвинения за търговия с петрол от терористични организации. Това съобщават местни издания.

Въпросът за нашата сигурност стана много деликатен както за италианското, така и за турското правителство. Това разкрива в SMS до своите приятели Билал Ердоган, пише Resto del Carlino.

Преди година синът на турския президент пристигна на Апенините, за да работи над своята докторска дисертация в Университета Джонс Хопкинс в Болоня.

През февруари италианската прокуратура започна разследване срещу Билал Ердоган по обвинение за пране на пари. Основание станаха твърденията на избягалия във Франция турски бизнесмен Хакан Хузан, че Ердоган – младши разполага с голяма сума пари, която е получена от търговия с петрол с терористични организации.

През декември 2015 г. сирийският министър на информацията Омран аз Зоуби заяви, че транспортната компания на Билал Ердоган се занимава с превозването на нефт, добит от терористични организации.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: