Отидете към основна версия

1 353 3

Божествен интернет в германските църкви

  • германия-
  • църкви-
  • интернет-
  • wi-fi-
  • godspots-
  • безжичен интернет

Църковните власти ще инсталират Wi-Fi в 220 църкви в региона Берлин и Бранденберг

Богомолците в протестантските църкви на централна Германия скоро ще се радват на "божествен" безжичен интернет благодарение на горещи точки за Wi-Fi, съобщава Би Би Си.

Църковните власти ще инсталират Wi-Fi в 220 църкви в региона Берлин и Бранденберг.

Новата услуга е наречена от църквата "Godspots" (на англ. "гореща точка" е hotspot, откъдето идва играта на думи - бел. ред.)

Църковните власти планират да разширят обхвата като пуснат безжичен интернет във всички 3000 църкви в региона, съобщи телевизионния оператор RBB.

Сред първите, оборудвани с устройства за интернет разпръскване ще бъде френската катедрала на централния площад Жандарменмаркт в Берлин и емблематичната мемориална църква Кайзер Вилхелм в града.

Хората ще могат да имат достъп до "Godspots" както вътре, така и извън храмовете, като църквата обещава защитена мрежа, без реклама.

Преди да започнат да браузват, потребители първо ще виждат страница с информация за сградата, общността и материали свързани с религията, но след това ще бъдат свободни да се гмурнат в глобалната мрежа.

И ако безжичен интернет в църквата може да изглежда нещо необичайно, посетителите на Москва, могат да получат подобна услуга в най-посещаваните гробища на града.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: