Отидете към основна версия

2 478 3

Грешка в биографията на Хитлер

  • адолф хитлер-
  • грешка-
  • биографията

Диктаторът е имал по-малък брат

Досегашните представи за детството на Хитлер в австрийското градче Браунау на Ин се оказаха погрешни. Хитлер е имал по-малък брат, пише вестник „Оберйостерайхише нахрихтен“.

Учени изясниха съдбата на Ото Хитлер, по-малкия брат на Адолф Хитлер. Ото Хитлер е починал като дете, твърдят историци. По-рано се считаше, че Адолф Хитлер е бил четвъртият от шест деца. Намерени са обаче документи в енорията Браунау на Ин според които Хитлер е бил третото дете в семейството, твърди историкът Флориан Котанко. Според намерените документи Адолф Хитлер е преживял смъртта на по-малкия си с три години брат Ото Хитлер, който е починал от хидроцефалия. Думата „hydrocephalus” произлиза от гръцки и се състои от две думи - „hydros”, което означава вода и „cephalus”- глава. Някога това състояние е било наричано „вода в мозъка”. Както личи от името, хидроцефалията представлява състояние, причинено от акумулиране на абнормно голямо количество церебро–спинална течност (cerebrospinal fluid- CSF) в черепа.

Историкът Флориан Котанко твърди, че „заключенията на много изследователи за психичното развитие на Хитлер вече не са състоятелни“.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: