Отидете към основна версия

9 Юни, 2016 14:30, обновена 9 Юни, 2016 14:30 1 140 0

„Хамас“ пое отговорност за атентата в Тел Авив

  • израел-
  • атентат-
  • тел авив-
  • стрелба-
  • хамас

След вчерашната атака, Израел отмени правото на 83 000 палестинци да влизат в страната

Снимка: БТА/ AP

Палестинското ислямистко движение „Хамас“ пое отговорност за кървавото нападение в Тел Авив, при което бяха убити четирима души, съобщи „The Times of Israel“.

Двама въоръжени палестинци откриха стрелба в кафе в популярен търговски център. Ранените са 16, трима от които в критично състояние.

Нападателите са на по 21 години – от село Ята, намиращи се на Западния бряг близо до град Хеброн. Те са влезли в Израел незаконно.

Единият от стрелците е бил сериозно ранен от силите за сигурност, докато другият е бил арестуван от полицията.

След терористичното нападение министър-председателят Бенямин Нетаняху свика заседание на военно-политическия кабинет, за да обсъдят възможните стъпки оттук нататък.  

След атаката в Тел Авив, Израел отмени всички разрешителни за влизане в страната, дадени на палестинци, за свещения за мюсюлманите месец Рамадан, съобщи в. "Аарец".

Разрешителните, издадени на около 83 000 палестинци за Рамадан се отменят.

"Това важи най-вече за онези, издадени на семейства, пътуващи от Юдея и Самария до Израел, ще бъдат замразени“, коментираха от службата, управляваща гражданските дела в окупирания Западен бряг (COGAT).

Жителите на Газа също няма да могат да се молят в Храмовия хълм в Йерусалим.

Според докладите, израелската армия е обкръжила родния град на терористите, който се намира близо до Хеброн. Очаква се да бъдат извършени арести, а семействата на нападателите да бъдат разпитани.

По темата работи и Милена Трачева

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини