Отидете към основна версия

1 985 6

Кибер Халифатът пусна нов „черен списък” с 8000 имена

  • даеш-
  • ислямска държава-
  • убиване

Все още не е ясно по какви критерии са избрани тези мишени

Кибер Халифатът пусна най-големия си „черен списък” с потенциални мишени, които трябва да бъдат убити за прослава на името на пророка, съобщи АП.

Документът се разпространява в джихадистки социални мрежи и сайтове. Документът съдържа имената и адресите на над 8000 души.

Все още не е ясно по какви критерии са избрани тези мишени. Списъкът е публикуван след като е бил криптиран с мобилното приложение Телеграм. Той е съставен на арабски и английски езици. Той започва с призив към последователите на халифата да преследват включените в списъка и да ги убият мъчително, за да отмъстят за мюсюлманите.

В момента все още не е известно доколко имената в списъка са нови и колкото са стари и са били обявявани в предишни издания на списъка.

Кибер Халифатът е разпространил имената, електронната поща, телефоните и адресите на над 8000 души. От тях 7848 живеят в САЩ. Други 312 са от Канада и 69 от Австралия. Все пак в „черния списък” са влезли 30 жители на Великобритания, но и жители на Ирландия, Франция, Италия, Белгия, Швеция, Германия, Естония, Гърция, Бразилия, Гватемала, Нова Зеландия, Южна Корея, Ямайка, Израел и Тринидад и Тобаго. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини