Отидете към основна версия

2 898 15

Ужасен ден за всички хомосексуалисти

  • барак обама-
  • стрелба-
  • орландо

Барак Обама определи стрелбата в Орландо като клане и акт на омраза

"Америка видя акт на терор и омраза." Така президентът на САЩ, Барак Обама коментира стрелбата в Орландо, цитиран от NBC.

Вчера стрелец откри огън в нощен гей клуб, убивайки 50 души. В същото време стрелецът от Орландо Омар Садики Матиин е заявил, че действа от името на ДАЕШ, предаде CNN.

"Днес ние скърбим за едно брутално убийство, едно ужасяващо клане, отнело животите на десетки невинни хора. Това е акт на терор и акт на омраза. Все още проучваме всички факти.

Все още изследваме мотивите за действията на убиеца. Ясно е само, че това е човек, пропит от омраза. Такива може да има навсякъде в нашето общество. Като страна ние ще сме с Орландо днес, утре и за в бъдеще. Това е ужасен ден за нашите приятели, които са хомосексуалисти. Още веднъж видяхме какво може да направи човек, който има свободен достъп до оръжие и трябва да решим, дали, искаме да живеем в подобни условия", заяви Обама.

Той допълни, че стрелецът е използвал пистолет и мощна пушка. Обама отдавна настоява за затягане на контрола за притежание на оръжие в САЩ.

"Моите молитви, както и тези на гражданите на САЩ са със семействата на жертвите и с хората, които са се опитали да ги спасят. Още веднъж  видяхме, че трябва да се справим с глобалните  терористични групировки и че трябва да сме заедно", заяви кандидатът за президентската номинация на Демократичната партия Хилари Клинтън.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини