Last news in Fakti

13 Юни, 2016 07:07 2 886 15

Ужасен ден за всички хомосексуалисти

  • барак обама-
  • стрелба-
  • орландо

Барак Обама определи стрелбата в Орландо като клане и акт на омраза

"Америка видя акт на терор и омраза." Така президентът на САЩ, Барак Обама коментира стрелбата в Орландо, цитиран от NBC.

Вчера стрелец откри огън в нощен гей клуб, убивайки 50 души. В същото време стрелецът от Орландо Омар Садики Матиин е заявил, че действа от името на ДАЕШ, предаде CNN.

"Днес ние скърбим за едно брутално убийство, едно ужасяващо клане, отнело животите на десетки невинни хора. Това е акт на терор и акт на омраза. Все още проучваме всички факти.

Все още изследваме мотивите за действията на убиеца. Ясно е само, че това е човек, пропит от омраза. Такива може да има навсякъде в нашето общество. Като страна ние ще сме с Орландо днес, утре и за в бъдеще. Това е ужасен ден за нашите приятели, които са хомосексуалисти. Още веднъж видяхме какво може да направи човек, който има свободен достъп до оръжие и трябва да решим, дали, искаме да живеем в подобни условия", заяви Обама.

Той допълни, че стрелецът е използвал пистолет и мощна пушка. Обама отдавна настоява за затягане на контрола за притежание на оръжие в САЩ.

"Моите молитви, както и тези на гражданите на САЩ са със семействата на жертвите и с хората, които са се опитали да ги спасят. Още веднъж  видяхме, че трябва да се справим с глобалните  терористични групировки и че трябва да сме заедно", заяви кандидатът за президентската номинация на Демократичната партия Хилари Клинтън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пистолет

    1 1 Отговор
    Много сме благодарни на препратката от думата "пистолет". Който иска да си купи пистолет, да кликне върху нея - точно към множество видове пистолети ни изпраща. Нали трябва да ги стигнем американците в края на краищата!
  • 2 бббббб

    2 1 Отговор
    С пистолет и пушка изтрепал 50 и още толкова ранил.Тия трябва да са били пълни тъпаци да стоят да ги гърмят.

    Коментиран от #6

  • 3 Марио Ангелов

    3 1 Отговор
    Авганистанец от Орландо убива 50 души в гей бар?! ....стига с този шоу бизнес!
  • 4 Bossman

    3 3 Отговор
    А когато САЩ предизвикват войни по света тогава няма терор и омраза.Само при тях има.
  • 5 Бай хой

    3 2 Отговор
    Аз пък мисля че обанана греши и не всички американци са пелерасти.

    Марио е прав че доста прилича на поредната отвратителна и кървава интрига на службите на сащ за да получат по голям бюджет и още по неограничени права над свободите на гражданите.
  • 6 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "бббббб":

    Ако е бил въоръжен с ловен полу-автомат,и 13- нули патрони ,и е стрелял в "купа" хора ,дори не можеш да си представиш ефекта на пораженията. Има модели полу-автомати с до 8 патрона в туболара,може и да му се монтира удължение и да събира и повече,при американците ,няма такива забрани както при нас.Това количество патрони ,могат да се изстрелят в рамките на 3-4 секунди,и може да презарежда бързо.Този боеприпас е забранен за използване в Европа.18 помеднени оловни топчета ,в един изстрел.Сила достатъчна от близко разстояние 30-50 метра ,да пробие 2 пъти човешко тяло.Може да се регулира широчината на снопа сачми ,като метла.От близко разстояние най-страшното оръжие.И сега си го представи,с един изстрел са падали поне по трима.Имало е и още 70 ранени.Лудият Бай Петко с такова оръжие ,извади от строя 4ма тежко въоръжени и обучени командоси с щитове и жилетки.

    Коментиран от #7

  • 7 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Много филми гледаш. Със съчми на 30-50метра можеш да убиеш заек и то при много голям късмет.

    А относно бай ти Петко, "обучените командоси" са използвали дълго нарезно оръжие в тясно пространство с бетонни стени и метална врата отпред. Как мислиш, дали куршумите на "командосите" не са рикоширали в най различни посоки. Колко малоумен трябва да си да направиш такава глупост. Отделно че е противоконституционно да се атакува жилище през нощта. Всеки може да си сложи маска и да кряка "полиция".

    Коментиран от #9

  • 8 Гост

    0 0 Отговор
    кОпон
  • 9 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бай хой":

    Виж сега Бай Х.й ,аз съм един от тези ,които ти четат коментарите и ги намират точни и правилни,и понякога ,ако не ме мързи ти слагам и по някой + .Но съм и ловец от 12г. ,и дядо ми и той е бил ловец.Казвам го ,в рамките на шегата -Не учи баща си как се правят деца. Имам убит Нерез над 200кг. от около 35м. с изстрел в коша ,като половината от съчмите бяха излезли от другата страна ,а другата половина бяха спрели на кожата му ,от обратната на изстрела страна.Да казвам ли и какъв калкан има такова животно ,като талпа.А от 60-70м ,не веднъж ми се е случвало да прибирам 70-80кг. прасета.Тогава когато още стреляхме със сачми. Сега са забранени,и се стреля само с куршум.За Бай Петко, за да притежаваш законно оръжие ,периодично подлежиш на психо ,крими ,и др. там отчети.За най малкото невинно провинение ,оръжието се изземва до изясняване,и така трябва.Най малкото съмнение,хванат си с алкохол в колата ,карал си се някой ,бил си се ,има срещу теб заведена преписка.Пушките се изискват ,и ги носиш в служба КОС.Това е признак за адекватно поведение,и след време ,ако всичко е наред ,може пак да си ги прибереш.Бай Петко 2г. е бягал и се е крил от КОС.Съгласен съм,че с по малко сила,и повече хитрост ,можеше да се избегне това кръвопролитие.

    Коментиран от #11

  • 10 Moridin

    2 0 Отговор
    Всъщност е стрелял с АР-15 (имал е 2, според щастските медии), което е една съвсем съвсем друга бира...
  • 11 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Гостенче, продаваш краставици на стар краставичар. Вече не съм ловец, но съм отстрелял толкова глигани че ако им натоваря опашките в раницата ти няма да можеш да я носиш, а някои от тях са тежали доста над двестате. С един изстрел съм повалял прасе на повече от 300м. Това трябва да ти говори че съм съвсем наясно със балистиката. Това че можеш да убиеш възрастен глиган със сачми на повече от 20 метра ги разправяй на някой друг. Особено в студено време. На 70-80 метра едрите съчми които са от 10 до 14 броя се разпръскват в чадър от над 10 метра и съвсем случайно могат да засегнат нещо най вероятно колегата. Отделно във вертикално положение падат с няколко метра.

    Да не бъркаш мерките примерно да мериш във фута а да пишеш метри.

    Коментиран от #14

  • 12 Баба ви

    1 0 Отговор
    Абе п...растка работа ...
  • 13 Азис

    0 0 Отговор
    Не знаех, че Обама има приятели хомосексуалисти.
  • 14 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бай хой":

    Абе ясен си ми ,според мен ,не си бил никога ловец,но може и да си чувал истории от познати.Опровергай ме и кажи поне в коя дружинка си ловувал и до кога,иначе не вярвам.Ловец отказал се ,при това успешен като теб ,няма да се откаже посмъртно.Аз знам такива но са на по 70-80 години ,и пак ревът ,че им се ходи ,и още си пазят пушката и билета.Ако си запознат с балистиката ,ще знаеш ,че да уцелиш от 300 метра тичащо прасе (щото обикновено гонени прасетата рядко седят на едно място ,а все си тичат ,с все сила) си е чист късмет ,но се е случвало ,на 200м ,и беше намерено ,чак следващата седмица. 13-0 супер магнум 18сачми ,магнум 15сачми, мини магнум 12 сачми ,нормален 32грамов патрон 9 сачми ,един не позна,то 10 и 14 бр сачми не можеш снаряди щот влизат по тройки в патрона ,освен ако не е селектиран патрон ,в концентратор ,за шокови стеснения,и да знаеш един добър патрон прави кръг диаметър на 35 м около 40 сантиметра ,на 60 метра съм имал 10 сачми в голям приплод.Ако твоята пушка разпилява сачмите в такива параметри ,които си описал ,то хвърляй пушкалото и не стъпвай в гората.Послепис -Ако ти си си затварял джепанетата с кълчища ,вестници и старият барут на дядо ,то наистина прасетата стават бронирани ,и от гърмеж не падат,пробвай Уинчестър Сюприйм ,виж началната им скорост параметрите и дали им влияе студът.А това дето падат с няколко метра ,това изобщо и не го разбрах.Следват снимки проби ,и ако още държиш на това ,може и да ти взема парите на вързано.
  • 15 Крис

    0 0 Отговор
    Опитват се пак да скят факта че и той е бил хомосексуалист. И говворят отново за умраза към различните а той си е просто един от тях.