Отидете към основна версия

16 929 23

Руската армия няма да стои мирна, ако Финландия влезе в НАТО

  • русия-
  • нато-
  • финландия

Владимир Путин се надява на диалог с Алианса

Снимка: БТА/AP

„В случай на присъединяване на Финландия към НАТО, е малко вероятно руските войски да останат прибрани на 1500 км. от общата граница.“ Това заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от РИА Новости.

„Представете си, че Финландия влезе в НАТО. Това значи, че финландската войска престава да бъде независима и ще престанат да са суверенни в пълния смисъл на думата. Те ще бъдат част от военната инфраструктура на НАТО, която до един час може да влезе в Русия“, заяви Путин по време на посещението си във Финландия.

Той припомни, че Москва е приела решение за изтегляне на 1500 км. от границата на Финландия.

„До този момент това не се е променило. В същото време войските на НАТО в прибалтийските страни по нашите граници се увеличават. И какво трябва да направим ние?

На НАТО вероятно ще му хареса да воюва с Русия чрез финландските войници. Вие сигурно имате нужда от това, но ние не. Ние не искаме подобно нещо. Вие сами решавате дали има нужда от това. Все пак Москва зачита избора на Финландия, бил той и за присъединяване към НАТО. Ние имаме намерение да започнем диалог с НАТО на срещата в Брюксел“, заяви Путин.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: