Отидете към основна версия

1 593 1

Погнаха амазонка на Пегида, заради България

  • татяна ферстерлинг-
  • пегида-
  • българия

Татяна Фестерлинг обвинена, че набирала хора за чужда военна сила

Полицията в Хамбург е започнала разследване срещу бившия лидер на германското националистично движение Пегида – Татяна Фестерлинг, съобщи „Шпигел“,

В края на юни Фастерлинг беше на посещение в България. Тя се включи във военизираната доброволческа група, преследваща бежанци край границата на България с Турция. Тя беше със своя колега от Холандия Едвин Вагенсфелд  .

По-късно германката публикува снимка в социалните мрежи със съобщение, в което призовава ветерани от армията или бившия полицаи от цяла Европа да подпомогнат усилията на доброволците от „Българският клуб на ветераните – Васил Левски“.

Фестерлинг пише, че в момента условията по българската граница са тежки и че нейните приятели имат нужда от допълнителни подкрепления. Тя отправя призива си към всички мъже в Европа.

По късно тя е повторила призива си по време на митинг на Пегида в Лайпциг. Заради това срещу Фестерлинг е започнало разследване по подозрения за  „Вербуване на хора за чужда военна сила”. Това е престъпление по член 109 на Наказателния кодекс на Германия.

 

 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: