Отидете към основна версия

2 465 4

Тръмп: Крим може да доведе до Трета световна война

  • доналд тръмп-
  • крим-
  • война

Той се съмнява във възможни манипулации на изборите

Снимка: БТА/AP

Ако САЩ отнемат Крим от Русия може да предизвикат Трета световна война. Това бе заявено от кандидата за президент на САЩ на Републиканската партия Доналд Тръмп, цитиран от „CBS“.

Тръмп е под обстрел, след като в интервю пред ABC излезе, че не знае, че Русия вече е навлязла в Украйна. Тръмп подчерта, че е имал в предвид, че ако той е бил на власт преди две години, анексията на Крим е нямало да се случи.

„Исках да кажа, че те нямаше да го направят, ако аз бях на власт. Трябва да се замислим дали наистина искаме да върнем Крим на Украйна. Това може да доведе до Трета световна война“, заяви Тръмп.

В същото време в обръщение пред симпатизанти в Пенсилвания Тръмп атакува подкрепата, която Бърни Сандърс даде на Хилари Клинтън по време на Конгреса на Демократическата партия. Той оприличи кандидата за президент на демократите като дявола.

„Сандърс направи сделка с дявола. Тя е дявола“, заяви Тръмп.

Пред симпатизантите си в Охайо пък Тръмп се осъмни в това, че изборите през ноември може да не протекат честно.

„Имам опасения, че изборите ще бъдат манипулирани. Надявам се, че от Републиканската партия ще следят внимателно какво ни отнемат и какво ни дават“, заяви Тръмп.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Обама: Тръмп не става за президент

    Номинацията на републиканците не е подходяща за президент на Съединените американски щати. Това заяви държавният глава Барак Обама, цитиран от „ ...
    02.08.2016
    1 932
    2