Отидете към основна версия

1 646 5

Пауъл: Тръмп е позор, а Хилари некадърна

  • доналд тръмп-
  • доналд пауъл-
  • хилари клинтън

Шокиращи имейли на бившия държавен секретар на САЩ изтекоха в интернет

Снимка: БТА/AP

Доналд Тръмп е „национален позор и международен парий“, който даде глас на „расистко движение“, питащо за гражданството на президента Барак Обама. Това е написал бившият държавен секретар на Джорд Буш генерал Колин Пауъл в свои имейли, съобщи „Вашингтон Пост“.

Лични имейли на Пауъл бяха публикувани в специален сайт, който е свързван с Русия. Според анализатори това е пореден опит на руското правителство да се намеси в изборите за президент на САЩ.

В един от мейлите Пауъл определя кандидата за президент на Демократическата партия Хилари Клинтън като „алчна и трансформираща се фигура“, която обърква всичко, което докосне, защото има съпруг, който все още се забавлява с манекенки, докато тя е далеч.

Бившият вицепрезидент Ричард Чейни и дъщеря му са определени като „идиоти“. В мейлите се споменава още, че войната в Ирак е била неправилно водена от служители в министерството на отбраната на САЩ от самото й начало.

„Ние потвърждаваме, че генералът е бил хакнат. Това са негови писма. За сега нямаме друг коментар по въпроса“, заяви говорителката на Пауъл

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини