Отидете към основна версия

2 735 4

Балканският път на бежанците трябва да бъде затворен завинаги

  • ес-
  • бежанците-
  • среща

Започна срещата на върха на ЕС във Виена

Снимка: БТА/AP

„Европа има нужда от по-ефективен контрол по външните си граници“. Това беше заявено от председателя на Европейския съвет Доналд Туск по време на откриването на срещата на върха на ЕС във Виена, съобщи Heute.at.

На срещата на лидерите в Австрия трябва да се вземе решение за различните начини за контрол над бежанските потоци към Европа. Туск подчерта нуждата Балканският маршрут на бежанците да остане затворен завинаги.

„За да подсигурим границите ни е нужно тясно сътрудничество с нашите балкански партньори и Турция. Днес ние трябва да решим как да подобрим ефективността на нашите действия. Ние трябва да потвърдим, че Балканският маршрут на имигрантите е затворен завинаги“, заяви Туск.

„Европейската комисия приветства тази среща, инициирана от канцлера на Австрия. Това е момента, в който ние да обсъдим с нашите партньори от Балканския път как можем да ограничим имиграцията. Отчаяните хора, които пресичат границите, трябва да бъдат третирани с уважение и достойнство.  Солидарността не се избира. Тя е чувство на отговорност и основен принцип. Става въпрос и за юридически принципи“, заяви  европейският комисар по миграцията Димитрис Аврамопулос.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Орбан: Да създадем бежански град в Либия

    Унгарският премиер Виктор Орбан призова ЕС да създаде огромен град в Либия, в който да бъдат настанявани бежанците от Африка, съобщи „Ройте ...
    24.09.2016
    1 806
    6
  • Започва срещата на върха във Виена

    Във Виена започва среща на върха, посветена на миграцията по балканския маршрут. Държавни лидери от 10 европейски страни ще присъстват на срещата, кат ...
    24.09.2016
    1 074
    0
Новини по държави: