Отидете към основна версия

9 856 14

Wikileaks разкри тайните съюзници на Ислямска държава

  • wikileaks-
  • ислямска държава-
  • хилъри клинтън

Нова порция от имейлите на Хилъри Клинтън

От Wikileaks разпространиха нова серия от имейли на кандидата за президент на Демократическата партия на САЩ - Хилъри Клинтън, съобщи „Индипендънт“.

Имейлите представляват кореспонденция между Клинтън и шефът на нейната кампания Джон Подеста. В част от писмата се обяснява план, който администрацията на президента Барак Обама е изготвила за разгромяването на групировката Ислямска държава.

В тях се казва, че Саудитска Арабия и Катар оказват „тайна финансова и логистична помощ“ на терористите. В плана се настоява САЩ да използват своето разузнаване, за да окажат натиск върху двете държави, за да може операцията срещу ДАЕШ да се придвижи. Според писмата подпомагани са били и други крайни групировки. 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • ФБР води разследване дали Русия е хакнала Клинтън

    ФБР води разследване дали Русия стои зад хакерската атака срещу електронната кореспонденция на Хилъри Клинтън, съобщи Би Би Си. Изданието цитира Дж ...
    12.10.2016
    1 519
    7
  • Русия vs. САЩ: презареждане

    Вашингтон и Москва отново се гледат строго и изпод вежди. Не си мислете, че някога са били приятели. Опитваха да сближат позиции, но всичко свърши лош ...
    11.10.2016
    7 822
    5