Отидете към основна версия

4 519 18

Хиляди погребаха сепаратистки командир в Източна Украйна

  • украйна-
  • командир-
  • арсен павлов
Снимки: БТА/АР

Хиляди хора се събраха на погребението на висш командир на проруските сепаратисти в Източна Украйна, предаде ТАСС.

Тридесет и три годишният Арсен Павлов, с прякор Моторолата, беше убит в неделя, след като взривно устройство избухна в асансьор в блока му в Донецк. Другарите на Павлов обвиниха украински саботьори за атентата.

Тялото на Павлов беше изложено в сградата на операта в Донецк, където хиляди души дойдоха за последно сбогом. Според пресслужбата на МВР на Донецката народна република на погребението са присъствали 50 000 човека.

Роденият в Русия Павлов се превърна в едно от най-разпознаваемите лица на сепаратисткото движение. Неговият батальон „Спарта" участва в някои от най-тежките сражения в конфликта, при който от април 2014 г. загинаха почти 10 000 души.

Моторолата е поредният сепаратистки командир в Източна Украйна, който е убит при неясни обстоятелства. През миналата година бяха ликвидирани казашките атамани Павел Дрьомов и Александър Беднов - Батмана. Първият загина при експлозия на кола-бомба, другият беше застрелян от засада. Алексей Мозговой също стана жертва на спецоперация на украинските тайни служби.


 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: