Отидете към основна версия

2 432 3

Смятаният за тартор на опита за преврат в Черна гора, твърди, че е натопен

  • черна гора-
  • братислав дикич-
  • опит за преврат-
  • сърбин-
  • арестуван-
  • сърбия

Братислав Дикич твърди, че полицията е подхвърлила доказателства

Снимка АП/БТА

Сръбският генерал от запаса Братислав Дикич, заподозрян като лидер на предполагаемия опит за преврат в Черна гора, твърди, че черногорската полиция е подхвърлила доказателствата срещу него. Това пише изданието Balkan insight.

Според бившия командир на сръбската жандармерия, това е станало по време на ареста му на 16 октомври — в навечерието на парламентарните избори в страната.

По време на посещението на Съвета за граждански контрол на полицията в неделя, който разглеждаше отношението към сърбина в ареста, Дикич е заявил, че при задържането му "някой от полицията е подхвърлил доказателствата", имайки предвид мобилен телефон и ключове за оръжеен склад.

По-рано прокуратурата освободи от ареста един от 20-те заговорници, заподозрени в опита за преврат. Според черногорските власти, основната задача на сръбския отряд е била да похитят дългогодишния премиер Мило Джуканович, чиято партия е на власт откакто Черна гора стана независима преди 10 години.

Междувременно Сръбският съвет за координиране на службите за сигурност ще проведе заседание днес в Белград, за да обяви какво е открило разследването на сръбските служби за сигурност около предполагаемия терористичен сценарий, замислян в Черна гора.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини