Отидете към основна версия

1 219 4

ЕС няма да променя политиката към Русия, независимо от САЩ

  • ес-
  • сащ-
  • русия

В Брюксел готови да работят с новата администрация на Доналд Тръмп

Външните министри на ЕС са готови да работят с администрацията на новия президент на САЩ. Това беше заявено от върховния представител на ЕС по външната политика Федерика Могерини, цитирана от „Блумбърг“.

Все пак от Брюксел се надяват Доналд Тръмп да обясни позицията си относно ключови международни споразумения като сделката за климата на ООН и договорът за ядрената програма на Иран.

Вчера външните министри на ЕС имаха вечеря, в която обсъдиха бъдещата политика на Съюза след избирането на Доналд Тръмп за следващ президент на САЩ. Те постигнаха съгласие за поддържане на позицията си относно анексията на Крим от Русия.

„Ние гледаме към силно сътрудничество със следващата администрация. За нас е важно да защитим споразумението за климата на ООН, както и ядреното споразумение с Иран. Ние имаме ясна позиция относно действията на Русия в Украйна. Тя няма да се промени, независимо от завоите на други политики“, заяви Могерини.


 


 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Русия намигна на България

    Говорителят на руското президентство Дмитрий Песков коментира резултатите от президентските избори в България и Молдова, съобщи ТАСС. Изборите и в ...
    14.11.2016
    5 080
    21
Новини по държави: