Отидете към основна версия

2 646 5

Австрия прегръща България за границите

  • австрия-
  • граници-
  • българия

Предлага се мащабно партньорство за задържане на бежанските вълни

Властите в Австрия са готови да предприемат сериозни мерки за предотвратяване на бежанска вълна след последните заплахи на турския президент Реджеп Ердоган. Това бе заявено от австрийския министър на отбраната Ханс Петер Доскоцил пред в-к „Австрия„.

Той коментира изявлението на Ердоган, който заяви, че е готов да отвори границите на страната си за бежанци след препоръката на ЕП да бъдат замразени преговорите с Турция за присъединяване към ЕС.

„Когато споделяш едно легло с тоталитарна държава не може да бъдеш изненадан. Турция не е надежден партньор. ЕС трябваше да вземе мерки отдавна и да не попада в положение да бъде изнудван.

Министрите на отбраната от Централна Европа възнамеряват да създадат обща защита на границите си. България, Македония, Унгария, Словакия, Словения, Черна гора и Сърбия искат да направят същото с нас. Може да помогнем в защитата на границите и на Гърция, но всяка една държава сама трябва да поиска помощ. Не искам да се надявам, че просто някаква сделка ще издържи по-дълго. Взимаме нещата в свои ръце“, заяви Доскоцил.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: