Отидете към основна версия

1 941 12

НАТО призова за още санкции срещу Русия

  • русия-
  • санкции

Йенс Столтенберг заяви, че се забелязва засилено присъствие на Москва в Западните Балкани

Снимки: БТА/АР

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова за удължаването на икономическите санкции срещу Русия, въведени от ЕС покрай събитията в Украйна и отцепването на Крим.

"Държавите от алианса не признават и няма да признаят незаконното присъединяване на Крим към Русия", посочи Столтенберг. "Обстановката със сигурността в Украйна остава сериозна, в последния месец има масови, продължаващи и всекидневни нарушения на примирието", добави той.

Важно е икономическите санкции да бъдат продължени. Всички в НАТО са на мнение, че диалогът с Русия не е белег на слабост, а цели предсказуемост с най-големия ни съсед, не искаме да изолираме Москва, поясни Столтенберг. В отговор на въпрос той заяви, че НАТО не вижда непосредствена заплаха за която и да било държава от пакта.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че се забелязва засилено присъствие на Русия в Западните Балкани, на което алиансът ще отговори не с пропаганда, а с открит дебат и факти, предаде радио Б82.

"Виждаме засилено присъствие на Русия в Западните Балкани. Няма да отговорим на руската пропаганда с пропаганда, а с открит дебат, защото вярваме, че в дългосрочен план фактите и истината ще надделеят", каза Столтенберг.

Генералният секретар каза, че НАТО няма конфликт с Русия заради нейното влияние в Западните Балкани и че вярва в правото на суверенните държави сами да избират бъдещето си.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: