Отидете към основна версия

6 Януари, 2017 22:31, обновена 6 Януари, 2017 22:31 3 425 0

Стрелба на летище във Флорида, има убити (ВИДЕО)

  • летище-
  • сащ-
  • флорида-
  • стрелба-
  • форт лодърдейл

Нападателят е задържан от силите за сигурност

Снимки: БТА/ AP

Петима души са били убити, а други осем са ранени при стрелба на летище „Форт Лодърдейл“ във Флорида, САЩ, съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на източник на силите за сигурност.

Нападателят е бил арестуван. Инцидентът е станал на Терминал 2 на летището. Стрелецът е действал сам.

Ен Би Си съобщи, че ситуацията вече е спокойна, но въпреки това не се допускат хора близо до мястото на стрелбата. Нападателят е задържан. Пасажери разкриха, че са чули стрелба. Води се разследване.

Потребител написа в социалните мрежи: „О, Господи! Има стрелба на летището. Точно щяхме да слизаме от самолета, но ни казаха да останем в него“.

Ари Флайсър, прессекретар на бившия президент Джорд У. Буш, също е бил близо до мястото на стрелбата. Той написа в Туитър: „Намирам се на летище „Форт Лодърдейл“. Чуват се изстрели. Всички бягат“.

Местните власти потвърдиха, че стрелецът е бил задържан. Сенатор Бил Нелсън съобщи пред репортери, че стрелецът от летище Форт Лодърдейл носел военен документ за самоличност с името Естебан Сантяго, макар че не е ясно дали документът е негов или на друг човек, предаде Си Ен Ен.

Изясняват се мотивите му. Новинарски хеликоптери излъчиха кадри от мястото на събитието, показващи стотици хора, стоящи на пистата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини