Отидете към основна версия

1 274 4

Рахой се страхува от разруха на Европа

  • мариано рахой-
  • избори-
  • европа

Той се притеснява от изборите във Франция и Германия

„Победа на популистите във Франция и Германия ще значи разруха за Европа.“ Това заяви испанският премиер Мариано Рахой, цитиран от испанските медии.

Президентските и парламентарните избори в двете страни ще са през тази година. В Германия има опасения за силен резултат на радикалната партия „Алтернатива за Германия“. Във Франция пък по всичко изглежда, че лидерът на националистите Марин льо Пен ще стигне до балотаж. В кампанията си тя настоява за референдум за излизането на Франция от ЕС.

„Победа на радикалите в тези две страни ще значи унищожението на Европа. Дори не искам да си мисля за това. Г-жа Льо Пен вече обяви плановете си за референдум. Тя иска Франция да напусне Европа. Тя смята, че ЕС е причината за всички нещастия. Иска ми се тя да посети останалата част от света.

Убеден съм, че нещата ще се развият правилно в Германия. Надявам се, че няма да има проблеми във Франция. Това е решаващо за бъдещето на Европа. Изборите във Франция и Германия трябва да протекат добре“, заяви Рахой.

Той вече отдаде предпочитанията си за кандидата на френските консерватори Франсоа Фийон за следващ президент. Изборите във Франция ще се проведат на 23-ти април и 7-ми май. Тези в Германия са насрочени за септември. Очаква се националистите в Германия да спечелят между 12 и 15% от вота.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Премиерът в съда - при някои е така

    Испанският премиер Мариано Рахой се яви като свидетел в процес за голяма корупционна афера, включваща депутати от неговата партия. Той заяви пред съда ...
    26.07.2017
    1 071
    0
  • Рахой: Не вярвам в изграждането на стени

    Испанският премиер Мариано Рахой обяви, че не смята изграждането на стени за правилния начин за спиране на имиграцията, съобщи Onda Cero. “От ...
    27.01.2017
    955
    0
Новини по държави: