Отидете към основна версия

1 506 8

Марин Льо Пен призова французите да последват примера на Brexit и Тръмп

  • марин льо пен-
  • франция-
  • президентски избори-
  • национален фронт-
  • кандидат-
  • президентска кампания

Френският крайнодесен лидер откри кандидатпрезидентската си кампания на митинг в Лион

Снимки АП/БТА

Френският крайнодесен лидер Марин Льо Пен приветства излизането на Великобритания от ЕС и победата на Доналд Тръмп в президентските избори в САЩ, в своята реч, по повод официалния старт на кандидатпрезидентската ѝ кампания в град Лион, съобщи "Франс 24".

Речта на Льо Пен беше чута от около 4000 привърженици на нейната партия Национален фронт, които се събраха за двудневен конгрес на партията, който приключи днес.

"Невъзможното изведнъж стана възможно", обърна се Льо Пен пред своите поддръжници, припомняйки изненадващите резултати след референдума за излизането на Великобритания от ЕС и от президентските избори в САЩ.

"Други държави ни показаха пътя", заяви кандидатът за президент и допълни: "Пробуждането на тези народи е историческо и бележи края на една ера. Ветровете на историята се промениха!"

Лидерът на Националния фронт обеща да организира собствен референдум за излизането на Франция от ЕС още през първите 6 месеца от президентския си мандат, ако бъде избрана.

В своята реч, в края на двудневния партиен форум, Льо Пен заяви, че глобализацията и имиграцията са зли близнаци, които унищожават идентичността и просперитета на Франция.

Тя обеща, че ще постави Франция на първо място. "Франция не дължи нищо на никого“, категорична бе тя.

Някои анализатори и социолози, позовавайки се на резултати от допитвания до общественото мнение, виждат в лицето на 48-годишната Льо Пен победител на първи тур от президентските избори на 23 април. Същите проучвания обаче показват, че е малко вероятно тя да спечели гласовете на избирателите по време на балотажа на 7 май, когато срещу нея ще застане само един противник.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Фийон: Допуснах грешка

    Кандидатът на консерваторите за президент на Франция – Франсоа Фийон призна, че е допуснал грешка, когато е назначавал свои роднини като парламе ...
    06.02.2017
    1 283
    0
  • Нов фаворит за президентския вот във Франция

    Кандидатът на френските консерватори Франсоа Фийон, затънал в скандал с фиктивни длъжности на съпругата си, няма да достигне до втория тур на президен ...
    04.02.2017
    1 162
    2
  • Льо Пен готова за Frexit

    Лидерът на френските националисти Марин Льо Пен потвърди намерението си да проведе референдум за излизане на Франция от ЕС, ако спечели изборите в стр ...
    02.02.2017
    1 589
    5
  • Марин льо Пен отказва да върне на ЕП 300 000 евро

    Крайнодесният кандидат за президентския пост във Франция Марин льо Пен категорично отказва да върне на Европейския парламент близо 300 000 евро, които ...
    01.02.2017
    1 227
    1
Новини по държави: